Omhoog....,

Frankrijk, Vacheresse

Vannacht de gok genomen dat het droog zou blijven en de buitentent half open gezet voor de ventilatie en daardoor dus ook minder condens. Om half zes ben ik al wakker en werp even een blik naar buiten. Zonnetje komt al op en het ziet er goed uit (ook de tent). Ik draai me nog even om, want vanaf 8 uur kan ik pas brood halen.

Voor het ontbijt heb ik alles ingepakt en verplaatst naar de WiFi ruimte. Daar kan ik mooi even aan een tafeltje zitten, de route voor vandaag bepalen en rustig eten. Van Raoul heb ik een mailtje ontvangen dat hij al thuis is. In Nyon had hij geen goede aansluiting naar Thonon kunnen vinden en gezien het slechte weer is hij op de trein naar Nederland gestapt. Ik krijg een iets minder slecht gevoel over mijn openbaar vervoer escapades van gisteren😉.

Voor vandaag is het vooral heuvel op. De gisteren in redelijke 'snel'treinvaart gedaalde meters moet ik in aanloop naar de Alpen weer goed maken. Het meer ligt op ongeveer 350 meter hoogte en ik ga vandaag naar ongeveer 900 meter. Een eindpunt heb ik niet, maar voor het middageten wil ik in Vinzier zijn. Daar schijnt ook een camping te zijn, dus heb ik wat mogelijkheden.

Het is vandaag al snel warm. Ik zit natuurlijk ook een paar honderd meter lager dan de voorgaande dagen en dat is dan ook te merken. Al gauw parelt het zweet langs mijn hoofd en trek ik mijn truitje uit. Na twee uurtjes sjouwen, kom ik op een mooie plek met een bankje. Even een momentje rust en bijtanken. Vanaf hier kan ik het meer nog net zien liggen. Aan de noordzijde van het meer zijn inmiddels stevige buien tot ontwikkeling gekomen.

Een kilometer of 3 voor Vinzier, bij Féternes, is in de WOII een Mitchell bommenwerper gecrasht. Ter herinnering daaraan is bij het kapelletje een gedenkplaat aangebracht. Er staat ook een tableau met afstanden tot zichtpunten en steden, Cannes is hemelsbreed nog maar 300 kilometer....
Daar ontmoet ik Hugh, een Engelsman die op de fiets is en hier al ruim twintig jaar woont. Hij vraagt of ik de GR5 beloop...en al snel komt het op de te lopen route. Hij bevestigt dat het stukje langs de Zwitserse grens nog niet te belopen is, en geeft wat alternatieven, maar die zijn erg beperkt. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het via Morzin om daarna de route bij Samoëns weer op te pakken.

In Vinzier even gezeten en pizza gegeten bij een pizza kiosk. Een verrassend goeie pizza met gratis water en een espresso. Daarna door naar Chevenoz en verder richting Abondance. De bewolking begint steeds meer te ontwikkelen en af en toe hoor ik gerommel.
Als ik om vier uur Vacheresse inloop zie ik een aardig hotel en is de keus snel gemaakt. Er is WiFi en ik kan mijn apparatuur weer opladen.Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ha Jan, hoe gaat het ? je bent wel heel dicht in de buurt zeg: Foeke en ik zijn zojuist (7 juni PM) in Geneve aangekomen voor een HMEI/WMO meeting. Ik weet niet of je dit vandaag nog leest, maar misschien kunnen we afspreken om even koffie te drinken morgen of overmorgen? als je laat weten waar en wanneer rijden we je wel tegemoet richting Yvoir. Kunnen we even bijpraten over Space Weather en andere meteo zaken (als jij dat tenminste nog volgt? Un grande saluto, Alessandra email : libertoa@sigmex.nl or alessandra.liberto@fokker.com

Alessandra Liberto en Foeke Kuik 2016-06-07 22:37:08

Tja, van Space Weather heb ik helaas geen kaas gegeten. Hoop alleen op goed weer voor je als je de bergen in gaat! I'll keep my vingers crossed! Leuk als het lukt om je collega's nog even te spreken! Veel plezier.

Wout 2016-06-07 23:22:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.