Andermaal op weg naar het Pitztal

België, Izegem


Ik weet het, we zijn er al een keer of 8 geweest en ik heb er in het verleden al tal van reisverslagen over gemaakt en er honderden foto's van gepubliceerd.

Ik kan alleen maar hopen dat ik jullie niet verveel door nog maar eens een week Pitztal op jullie los te laten.

Het is er deze keer echter eentje met een twist, want we zijn niet met z'n tweeën op vakantie, maar met z'n drieën. Ik zie jullie al virtueel schrikken, maar neen, er is geen baby op komst. Dat zou pas een mirakel zijn :-D Neen hoor, we hebben een reisgenoot mee dit jaar.
Toen mijn zus mij vorig jaar vroeg of ze eens met ons mee mocht naar de bergen, hebben we daar eigenlijk niet lang moeten over nadenken. Ja natuurlijk ! Het leek ons dan ook maar "normaal" dat we haar "onze" bergen en "onze" vallei in het echt zouden laten zien. Dat is weer eens wat anders dan op foto.

En zo komt het dat we dus terug in het Pitztal beland zijn. Dat vinden we overigens geen straf hoor. Moesten er meer vakantiedagen op een jaar zijn, dan reden we er elk jaar wel heen.

Maar die rit, die gaat niet over rozen. Het begin wel hoor, tot je in Pforzheim bent. Van daar af aan is het echt een beproeving tot Tirol. Overal wegenwerken en overal vertraagd verkeer. Dat maakt dat je er ongeveer 13 à 14 uur over doet tot je eindelijk ter plekke bent. Je zou daarvoor alleen al eens twee keer nadenken over de bestemming. De Franse Alpen zijn een stukje dichterbij en rijden ook heel wat vlotter, maar ons hart ligt nu eenmaal hier in het mooie en rustige Pitztal, dus ja...

We hadden eigenlijk eind vorig jaar al geboekt in een hotel in Jerzens, omdat het een ideale uitvalsbasis is. Amper 3 weken voor vertrek werden we echter vriendelijk verzocht om niet te komen want er startten verbouwingswerken in het hotel. Huh??? Wisten ze dat echt niet eerder ? Enfin, om een lang verhaal kort te maken, we vonden nog een goed onderkomen in Hotel Vier Jahreszeiten in Mandarfen. We logeerden er nog niet eerder, dus toch iets nieuws ook nog voor ons.

We werden er hartelijk ontvangen en installeerden ons met plezier in onze comfortabele kamer. Na het avondmaal doken we vroeg ons bed in want morgen staat een stralend, zonnige dag op het programma, waar we de nodige energie voor nodig zullen hebben.

PS: voor alle duidelijkheid. Deze verslagen worden met enige vertraging gepubliceerd op de correcte data.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Kamer ziet er goed uit ,huidige trend , donkere kleuren voeren de boventoon🙂

Luut 2022-10-16 22:05:49

Ik sta er altijd van versteld dat Vincent er niet tegen opziet om telkens die vele km's af te leggen. Maar hij is nog jong he !

André 2022-10-17 11:51:51

Weer een mooie reportage Hilde, maar dat zijn we gewoon van U hé, er zitten echt pareltjes tussen 💕🥰Groetjes van ons twee 👍

Leyers Robert 2022-10-17 19:50:04

We zijn weer mee op trot wi , de lange rit doorstaan en goed aangekomen in jullie schitterende vervanghotel, foei toch hoe onprofessioneel van de hoteluitbaters in Jerzens waar jullie de oorspronkelijke boeking hadden .

Anja 2022-11-10 18:13:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.