Silvretta Hochalpenstrasse - Bielerhöhe

Oostenrijk, Gaschurn


Na de regendag van gisteren, zijn de weergoden tijdens ons ontbijt nog aan het overleggen wat ze vandaag gaan doen. :-D

We hebben al 1 voordeel : het is droog ! Dus we kunnen zeker gaan wandelen. We beslissen om de andere kant van het dal te doen en over de Silvretta Hochalpenstrasse te rijden. Opgelet : dit is een tolweg, maar als je de Montafon-Brandnertal card hebt, dan is die rit inbegrepen in de prijs. Een Hochalpenstrasse is altijd mooi, dus rijden we richting Partenen. Er zijn in totaal een 36-tal haarspeldbochten te nemen en op het hoogste punt , de Bielerhöhe met de Silvretta Stausee sta je zogoed als op de grens met Tirol.
Onnodig te zeggen dat hier veel wandelingen vertrekken, maar wij beperken ons tot de wandeling rond het stuwmeer. Het ziet er vlak uit, maar mispak je niet want af en toe stijgt en daalt het toch wat en op het einde van de rit heb je toch 13km in de benen.

Aanvankelijk is het nog fris en is er nog veel bewolking, maar gaandeweg klaart het uit en halverwege gaan de jassen uit omdat we het te warm krijgen.

Niettegenstaande we rond het meer wandelen vind ik het toch een afwisselende wandeling. We komen voorbij een aantal watervallen en ook de koeien zijn hier van de partij. We hebben er deze vakantie nog niet veel gezien. Op de vorige wandelingen waren het vooral geiten en schapen.

We rijden nog even door richting Galtür (Tirol), maar draaien toch vrij snel om. De Alpenstrasse aan de kant van Vorarlberg is mooier en spectaculairder.

Maar de mooiste Alpenstrasse ligt voor mij nog altijd in het Kaunertal. Daar kan zelfs deze Silvretta niet aan tippen.

We rijden terug naar het hotel en maken ons klaar voor het avondmaal.

Aangezien het "Ruhetag" is voor het personeel, serveert men op maandagavond altijd een Wiener Menu. Een kippenbouillonsoep gevolgd door Wiener Schnitzel en als dessert een veredelde dameblanche. Ik krijg uiteraard een veggie alternatief. De volledige service wordt verzorgd door de gastvrouw zelf en ze doet dat in haar eentje heel vlot.

Morgen is het alweer onze laatste volle dag hier en we moeten ook nu weer het weer afwachten voor we beslissen wat we gaan doen.



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooi !

Ann 2019-08-07 10:11:03

Hey, Weer met plezier je verslagje gelezen. Een fijne afwisseling op het werk :-):-):-) Ik heb blijkbaar als heel klein manneke die Silvretta Alpenstrasse ook al eens gezien, maar kan er mij niets meer van herinneren. Tijd om eens terug te keren. Het Kaunertal ken ik ook. Mooi daar inderdaad! Het weer ziet er inderdaad veel beter uit! Mooie foto's bij het verslagje! Geniet nog van de rest van je verlof. Oostenrijk blijft toch mooi he :-) Vele groetjes, Dirk

Dirk 2019-08-07 12:29:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.