De lente ontwaakt in de Zwalmstreek

België, Zwalm


Dat we een lange, sombere winter hadden wisten we al. Zelfs deze week nog sta ik besluiteloos voor mijn kleerkast omdat ik af wil van mijn winterkle(u)ren en graag wat lichter gekleed wil gaan. Als dan plots een ware zomerdag aangekondigd wordt, dan gaan we daar ook van profiteren. Vandaag is het t-shirt dag.

Van de ene op de andere dag stappen we dus van de winter in de zomer en is het alsof de mensheid en de natuur herleeft. In recordtempo gaan de bomen bloesemen en krijgen de blaadjes bomen (...) :-)

Wat een feest om nu buiten te zijn ! We maken een picnic en nemen er de wandelkaart van de Zwalmstreek bij. Ons startpunt is Sint-Maria-Latem. We wandelen doorheen velden en langs de Zwalmbeek. We komen hier en daar een plekje tegen waar we al eens eerder waren, maar deze streek verveelt gewoonweg nooit.
Hoewel je het op de foto's niet zo goed ziet, loop je wel degelijk in een vallei waardoor de wegen licht glooien en je af en toe toch wel eens je kuiten voelt. :-D

Halverwege houden we halt omdat ik een suikerflauwte krijg en ik dus snak naar de wat eten. Zoals altijd vinden we op dat moment geen bankje en zetten we ons dan maar op een muurtje met uitzicht op de mooie omgeving. Het is pas als we terug vertrekken dat we amper 20 meter verder een bankje spotten. Typisch ! :-D :-D :-D

We komen voorbij de Zwalmmolen en verheugden ons al op een frisse cola. Helaas worden we weggestuurd wegen "einde service". Om 16.30u al ? :-(

We laten het aan ons hart niet komen en lopen verder ons traject af. Na 15km komen we terug aan het kerkje van Sint-Maria-Latem aan waar onze auto staat.

Het was een heerlijke wandeling. Meer van dat graag !



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

De zonnige dagen komen eraan Hilde!!!! :-)

dirkentonys.reisdagboek 2018-04-13 17:32:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.