Brussel - Sevilla

België, Zaventem


Andalusië stond eigenlijk al heel erg lang op mijn verlanglijstje, maar omwille van de hitte in de zomer werd het steeds uitgesteld. Nu het ook mogelijk is om mijn verlof wat te spreiden was het meer dan tijd geworden om eens echt werk te maken van een reis naar het zuiden van Spanje.
In augustus 2016 begon ik te plannen en nu was het eindelijk zover.

Heel erg benieuwd begonnen we aan ons avontuur.

We vertrokken met de trein vanuit Izegem naar de Brussels National Airport. Dat ging heel vlot met een rechtstreekse verbinding. Je komt meteen in de luchthaven aan en hoeft enkel de lift naar boven te nemen naar de vertrekhal. Toch een beetje een vreemd gevoel hier. Van de aanslag van vorig jaar is eigenlijk behalve een subtiele herdenkingsplaat niets meer te merken. Inchecken, veiligheidscontrole en door naar de gate.
We vliegen met Brussels airlines wat ons prima bevallen is. Ik vlieg niet zo graag en moet hier dus mijn angst overwinnen. De vlucht zelf verliep prima en na amper 2u20min vliegen landen we omstreeks 17.30u in Sevilla. We hadden een namiddagvlucht waardoor onze eerste dag in Sevilla helaas vrij kort is.

Vanuit de luchthaven nemen we de speciale buslijn die ons in 20 minuutjes naar het centrum brengt. Daarna vertrouw ik op Vincent om ons met een blik op het stadsplannetje naar het hotel te brengen. We logeren in "Las casas de los mercaderes", een 3-sterrenhotel in een klein steegje in de stad. Het hotel zelf kan ermee door. Wat het vooral aantrekkelijk maakt, is dat het op wandelafstand ligt van de belangrijkste bezienswaardigheden. Verder is er ook een bar aan het hotel verbonden waar we uiteindelijk de beste tapas gegeten hebben.

Na het inchecken gaan we op verkenning. Het is warm, maar de temperatuur valt wel mee. We maken een tochtje doorheen de vlakbij gelegen wijk "Santa Cruz". Heel gezellig daar met veel pleintjes en gezellige straatjes en vooral veel bars en restaurants ! Ik merk meteen dat het zelfs in een stad als Sevilla voor mij als vegetariër niet gemakkelijk zal worden. Maar goed, daarover later nog meer. Vincent probeert de Jamón Iberico met kaas en ik een slaatje geitenkaas (ja, ook daar is dat de luxe veggie optie. Hahaha). Maar, op een zomers terrasje en met een glaasje frisse wijn erbij smaakt het ons wel.

We wandelen verder naar Metropol Parasol, of "de paddestoel". Een vrij nieuw bouwwerk met een structuur volledig uit hout. Het staat op het plein Plaza de Encarnación waar het voor welkome schaduwpartijen zorgt. Tot 23u kun je naar boven waar je een mooi panorama op de stad hebt. Het heeft wel iets.

Onze eerste dag zit erop. We gaan slapen ! Althans, dat dachten we. De muren van de kamers in het hotel zijn blijkbaar nogal dun waardoor we de hele nacht wakker gehouden worden door dronken toeristen die hun kamer zoeken, en dat nogal luidruchtig doen ook. Maar goed, ook dat hoort bij een citytrip en een minder duur hotel.

Morgen gaan we pas echt de stad bezoeken, dus wordt vervolgd !



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.