De heenreis

Oostenrijk, Jerzens

Hallo !

Het is de 3e keer in evenveel jaar dat wij ervoor kiezen om naar het Pitztal af te reizen. Niet alleen omdat het er zo mooi is en omdat we er volledig tot rust kunnen komen, maar ook omdat Hotel Andy ons zo bevalt. Het voelt als thuiskomen en dat was deze keer niet anders. Maar ik loop op de feiten vooruit.

Om 3u vanochtend ging de wekker af. Na amper 4 uurtjes slapen was dat dus erg vroeg. Maar als je op vakantie vertrekt doet dat allemaal een beetje minder zeer. :-)
Om 4u exact reden we door de motregen richting autostrade. Tegen het ochtendgloren waren we al in Luxemburg om te ontbijten. De regen lag achter ons en we konden genieten van goudomrande wolken en een mooie zonsopgang. We reden erg vlot doorheen Duitsland. Maar het viel ons op dat er toch wel veel verkeer was zo voor een zondag in oktober. Voorbij Ulm zagen we de bui hangen en inderdaad, de rest van de weg heeft het ook geregend. Ik had de weersvoorspellingen al bekeken en ik wist dat vandaag een slechte dag was. Ach, het is geen ramp, maar het is wel lastiger rijden.

Op de GPS zagen we ondertussen op de Fernpass een dikke rode lijn tevoorschijn komen. 17 km stilstaand verkeer in de richting van Oostenrijk. Huh ? Hoe kan dat nu ? Het toeristische seizoen loopt op z'n eind en er zijn geen Ridderfeesten meer in Reutte. Pas in het hotel hoorden we dat het in Duitsland een feestdag was en iedereen dus massaal richting Oostenrijk reed voor een verlengd weekend. Maar dat wisten we dus niet en we besloten gelukkig om een andere weg te nemen. We reden af richting Mittelberg - Oy en zo over de Hahnntenjoch naar Imst en het Pitztal. We hebben meer dan een uur hiermee gewonnen en kwamen hier aan om 16u. We dachten dat we het buiten het seizoen dus sneller gingen kunnen doen, maar dat was wishful thinking. 12 uur onderweg, waarvan 10 uur effectief gereden. Ik bewonder Vincent dat hij dat voor mekaar krijgt, want ik rij niet graag en al helemaal niet in het buitenland en in de bergen.

We waren blij dat we er waren en na een beetje rust en opfrissing belandden we in het restaurant, waar we alweer moesten constateren dat de keuken bij Andy dus heel erg goed en veggie-friendly is. Beter dan in Hotel Post in Lermoos deze zomer. Dus, daar kijken we dan ook telkens naar uit als we hier komen.

We gaan vroeg naar bed vanavond. Ik denk dat we goed zullen slapen ook.

Morgen een nieuwe dag, met zonneschijn, tenminste als we de weerkaarten mogen geloven. Benieuwd ook naar de herfst hier in de bergen.

Slaapwel !


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Welterusten ,met morgen wat rek en strekoefeningen door de lange zit hopelijk helemaal fit , ( onbedoelde rijm 😀😀😀

Luut 2016-10-02 22:32:42

Goeiemorgen, Als jullie dit lezen zijn chauffeur en convoyeur zalig uitgerust van de rit. Leuk om weer met jullie mee te reizen ! Waar gaan we vandaag 'ns naar toe ? Aja juist, wakker worden & werkplunje aan ;-p ;-) :-)

Danny en Anja 2016-10-03 07:00:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.