Voor de eerste keer Fendels en de Piller Moor

Oostenrijk, Fendels


Ook vandaag straalt het zonnetje aan de hemel als we opstaan. Maar, ... het weerbericht voorspelt wel kans op een bui in de late namiddag.

Tijd genoeg dus om een uitstapje te doen.

We rijden naar Fendels, want daar waren we nog niet eerder. Met onze liftkaart kunnen we ook daar de stoeltjeslift naar boven nemen naar de Sattelklause. Fendels ligt eigenlijk in het Kaunertal, maar ook heel dicht bij het Oberinntal. Terwijl we op de lift zitten, merken we al dat het meer en meer bewolkt wordt. Koud is het niet, dus boven starten we een gemakkelijke afdaling terug naar de auto. Eerst over een brede Forstweg om een hoger punt te bereiken. Daar komen we aan een oude watermolen met een heel mooi zicht zowel op het Oberinntal als op de bergen rondom ons. Ik ken ze nog niet bij naam, die bergen, maar ze lijken wel groener dan in Jerzens. Misschien krijgen ze vaker regen, wie weet ? Of komt het door de bewolking ?

Vanaf hier gaat het bergafwaarts door mooie bossen en almen. De hemel wordt echter met de minuut dreigender en in de verte zien we de buien al op ons afkomen. Korte tijd later, zo rond het middaguur, voelen we de eerste druppels en hebben we net tijd genoeg om een hooihokje te bereiken om te schuilen. We dachten dat de bui snel over zou waaien, maar na een kwartier staan we daar nog steeds te koekeloeren. Dan toch maar de regencapes tevoorschijn halen ? En zo lopen we toch nog eens door de regen ! :-D We besluiten de korte weg naar beneden te nemen ipv de geplande wandeling. Kletsnat komen we terug aan de auto aan. En nu ? Tja, terug naar het hotel ?

Maar op weg naar Jerzens klaart het uit en zie ik alweer stukjes blauwe lucht en af en toe de zon. Even stoppen toch nog aan de Gachenblick aan het Naturparkhaus Kaunergrat. Dat is zo'n mooi panoramaplatform ! Het trekt ook heel wat mensen aan. Ruime parking, mooi zicht, informatiepunt, restaurant en het startpunt van heel veel wandelingen.

Nu het toch weer droog is, stel ik voor om even de Piller Moor wandeling te doen. Vincent gaat akkoord en zo gaan we eerst een half uurtje op stap door het bos vooraleer we aan het Piller Moor Lehrpad aankomen. Het is een themapad dat deels ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Hoewel, ik denk dat dat toch niet zo simpel moet zijn. Het pad vertelt het ontstaan en gebruik van het Moor. Dat zijn eigenlijk turfgronden die hier in dit specifiek gebied voorkomen. Vroeger werden ze ontgonnen, maar nu niet meer. Nu zie je enkel nog de gronden als getuige van hoe het was. Best wel interessant.

Tegen dat we terug aan de auto zijn hebben we toch goed gewandeld vandaag. We rijden terug naar het hotel en staan nog in twijfel wat we morgen op onze laatste dag gaan doen ... Onze liftkaarten zijn nog 1 dag geldig, dus moeten we keuzes maken. Wat het wordt horen jullie dan wel weer !



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.