Leersum op de Heuvelrug

Nederland, Leersum


We worden al vroeg gewekt door het gekwetter van de vogels, en het heerlijke aan vakantie is dat je niet meteen uit bed moet en er zolang je wil van kan blijven genieten.

Het is koud deze morgen, maar ik zie toch een streepje zon als ik door het raam kijk. Toch maar even naar buiten om de schapen in de weide te begroeten.

Om 8u wordt ons ontbijt gebracht. Het ontbreekt ons aan niets.

Omdat het droog is gaan we toch even wandelen vandaag. De eigenaar van de B&B vertelde ons dat hier op 21 juni 2021 een valwind was waardoor duizenden bomen in de regio gesneuveld zijn. De schade is nu nog steeds merkbaar. We starten onze wandeling aan de B&B en vooral in het begin van de wandeling merken we nog omgevallen bomen.

De zon heeft zich ondertussen volledig verstopt achter een dik wolkendek waardoor het nog kouder aanvoelt. Het wordt vandaag niet warmer dan 11°C, een heel verschil met gisteren. Vandaag lopen we vooral doorheen bos en het zijn bruingrijze en felgroene tinten die primeren.

Gisteren hebben we een wandelkaart van de regio gekocht. Daar staan de wandelingen met kleuren aangeduid en diezelfde kleuren vind je ook terug op de markeringen langs het pad. Daarbij moet je wel precies weten waar je bent op de kaart. Een wandel-GPS vonden wij alvast geen overbodige luxe.

Ongeveer halfweg de wandeling komen we voorbij een paar "bulten" in het bos. Het zijn niet zomaar heuveltjes, maar 3000 jaar oude grafheuvels. Gelukkig staat er een steen met wat uitleg want anders wandel je er zonder erg voorbij.

Ook vandaag is het erg rustig in het bos. Ik denk dat we maar 3 andere wandelaars tegenkwamen.

Na de wandeling stappen we in de auto om nog wat rond te rijden en gebak te halen want deze namiddag gaan we op bezoek bij familie die hier vlakbij woont. Ondertussen stoppen we ook nog even aan de Nederrijn waar we ook nog een veerboot zien aanmeren.

Het is de ideale dag om in de namiddag op de koffie te gaan en we genieten van het weerzien met de familie. Het is meer dan 2 jaar geleden.

Omdat het vrijdagavond is en net voor een lang paasweekend, is het wat moeilijker om ergens zonder reserveren te gaan eten. We belanden uiteindelijk bij een Italiaan in Leersum. Het eerste wat ons opvalt is dat het er koud en ongezellig is. Werkelijk iedereen zit aan tafel met de jas nog aan ... Maar goed, we zitten hier nu en we hebben honger, dus bestellen we. Ondertussen schalt "Adeste Fideles" door de luidsprekers, en dat met Pasen! We schieten spontaan in de lach :-D
Maar de bediening is wel erg vriendelijk en wat we te eten krijgen is ook wel lekker.

Terug in de woning kijken we nog wat TV en gaan we de 2e nacht in.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk stapje uit en rustige overnachtingsplek !

els 2022-04-19 17:56:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.