Mandarfen - Rifflesee - Panoramawandeling

Oostenrijk, Mandarfen



Deze dag is afgewerkt. Alle foto's zijn toegevoegd


We werden vroeg wakker vandaag. Het was pas 6.45u toen ik de gordijnen open deed en even mijn neus buiten stak. Ik hield mijn adem in en was bijna even verrukt als een klein kind op kerstochend. "Vincent, de poedersuikerfee is geweest !" De temperatuur was vannacht dusdanig gezakt dat de bergtoppen allemaal een laagje sneeuw gekregen hadden. Mooi is dat !

Maar eerst maar even ontbijten en dan willen we met de kabelbaan vanuit Mandarfen naar boven naar de Rifflesee. Waarom ? Omdat vandaag de laatste dag van het zomerseizoen was dat die lift nog open was en ik het niet zag zitten om deze week vanuit het dal te voet naar boven en daarna terug naar beneden te gaan. Dus, weer of geen weer, we gaan naar boven. Er werd trouwens zon voorspeld deze voormiddag.

Wat je dus absoluut moet weten als je in de herfst naar de bergen gaat, dat is dat je andere kleren nodig hebt dan in de zomer. Vooral als je op 2000+ meter zit. Mijn lange wandelbroek is er eentje voor de zomer, maar ik had gelukkig nog een andere soort van pyamabroek mee (ja, lach maar !) die ik eronder aan kon. 2 t-shirts op mekaar, een fleece, wind- en waterdichte jas, mijn schapewollen wanten en mijn fleecemuts. Dat zal wel volstaan zeker ? Toen we boven aan de Rifflesee kwamen was het rond het vriespunt, stond er een strakke wind en zag je amper de overkant van het meer. Binnen de 5 minuten viel de sneeuw. Zo, dat hebben we dan ook weer gehad ;-) Ik had het warm genoeg, dus we laten ons niet kennen en beginnen aan een wandeling rond het meer. Ik vind het prachtig ! En gaandeweg stopt het met sneeuwen en wordt het een beetje warmer. Toen we rond waren zagen we het helemaal zitten om de panoramaweg naar beneden te nemen. Dat is een goede 650 meter dalen. We hadden 3 jaar geleden deze wandeling al eens gedaan, maar toen was het zomer en werden we verrast door een onweer waardoor we zowat de hele weg in de gietende regen gelopen hadden. Deze keer hadden we meer geluk. We werden zelfs op wat zon getrakteerd.

Dit seizoen en de kleuren zijn van een adembenemende pracht. Ik heb wel 150 foto's genomen. Dit was echt 100% puur genieten. We konden er blijven naar kijken. Zo mooi ! Ik vind het eigenlijk nog mooier dan in de zomer. We kwamen een paar wandelaars tegen, maar het grootste deel liepen we gewoon alleen. Zalig !

Twee uur later stonden we moe terug aan de auto. Wat doen we ? Nog een ritje heen en terug naar boven ? Ach waarom ook niet ? En zo gezegd, zo gedaan. Gewoon om het verschil met de ochtend te zien. Mooi. Maar dan was het genoeg. De vermoeidheid sloeg toe. Dus, terug naar het hotel.

Ik heb teveel foto's om te sorteren en te bewerken, en te weinig tijd (en zin) om dat allemaal nu te doen. Maar ik heb er toch een paar gedaan, omdat een verslag zonder foto's gewoonweg niet leuk is. :-D
Er zullen er nog bijkomen hoor, maar zo heb je toch al een idee.

Tot morgen !!!



Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Ik volg weer heel graag jullie verhalen... Geniet er maar van ! xxx

Annemie De Craemer 2016-10-03 18:16:42

Zo te lezen een goed geslaagde vakantiedag

Luut 2016-10-03 18:16:51

Is wel heel prachtig die licht besneeuwde bergtoppen en het contrast met het dal. Mooi! Have a good time .

André 2016-10-03 18:24:04

Mo gow zeg!!! Wat een mooie foto's? Precies Schotland .Tis puur genieten ,zie ik. Ik denk dat het inderdaad mooier is in de herfst🍁🍂. 💋💋

Astrid en Peter 2016-10-03 18:38:32

Ik wist het ...ik wist het ... ik wist het !!! Jullie zijn helemaal verkocht voor de bergen in het laag/tussenseizoen. Een virus die enkel te bestrijden valt met verlofdagen ;-) Jullie foto's zijn GEWELDIG ! We want more ...

Danny en Anja 2016-10-03 18:42:25

Lijkt me wel ijzig koud!!! Maar ben benieuwd naar de andere foto's!! Veel plezier nog!

Dirk Van Geel 2016-10-04 21:22:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.