Chamonix dans la pluie

Frankrijk, Chamonix-Mont-Blanc



Vannacht is het beginnen regenen, en niet zomaar een beetje...

Nu zijn wij wel wat regen gewoon in de bergen, waardoor we ook weten wanneer we al dan niet dit weertype trotseren om te wandelen. Een regenvlaag, ok, maar urenlang door de gietende regen lopen ... neen, dat doe je niet meer voor de fun.

Dus, wat gaan we dan doen vandaag ?

We beslissen om naar het centrum van Chamonix te rijden. We zijn hier nu al een paar dagen, maar Chamonix zelf hebben we nog niet gezien.

Zo gezegd, zo gedaan. We parkeren op de gratis parking vlakbij het station van het Montenvers-Mer-du-Glace-treintje.

We zijn eigenlijk nog maar net uit de auto als de hemelsluizen alweer open gaan. Overal gaan de paraplus open, en iedereen rept zich naar binnen. De straten lopen leeg. Het is echt niet te doen om hier te blijven rondlopen, winkel in, winkel uit, mondmasker aan, mondmasker af...

Omdat het net middag is stel ik voor om dan maar ergens iets warms te gaan eten. Ja, dat is een goed idee. Ik had al een paar adresjes opgezocht en 1 daarvan was "La Calèche". Het is een gekende zaak en het ziet er een "tourist-trap" uit, maar volgens de recensies is het eten er wel lekker en de prijs correct. We wagen het erop. Alles beter dan in de regen te moeten lopen.
We bestellen een "fondue aux Cèpes" en met dit weer smaakt het echt.
We zouden hier wel kunnen blijven zitten, maar op een bepaald moment moet je toch weer door.

Als we buiten komen regent het nog steeds even hard. Het is duidelijk dat het vandaag niet meer zal opklaren. Dan maar terug naar de chalet.

We houden ons de rest van de tijd bezig met een gezelschapsspel.

Ook morgen wordt nog steeds niet veel goeds voorspeld, dus beginnen we al eens na te denken over wat we dan kunnen doen....

Wordt vervolgd ;-)



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer genoten van jullie mooie uitstap en foto's, groetjes van ons twee Florette en Robert. 👍 🍀🌺🌱

Leyers Robert 2021-09-22 13:49:23

Het kan niet altijd kaviaar zijn😉😉😉😉😉😉 Spreekwoord geldt ook voor het weer ….dus Het beste ervan maken .wat voor gezelschapspel zagik vorbij komen ?

Luut 2021-09-24 13:38:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.