Herfst ... geuren en kleuren

België, Beernem


De herfst is echt mijn favoriete seizoen, vooral omwille van de bosgeur en bonte kleurenpracht. Het is het seizoen waarin ik het meest naar buiten wil en dat heb ik de voorbije weken te weinig gekund. Ook dit weekend staat er niet echt zonnig herfstweer op het programma, maar volgens de weerkaarten zou vandaag de beste dag worden.

En dus wil ik met alle geweld een boswandeling gaan maken, maar dan wel eentje waar je niet op minder dan een uur rond bent. Ik kies voor Bulskampveld hier zo'n kleine 30km vandaan. Mijn wederhelft heeft vandaag echter helemaal geen zin in wandelen, maar ik sta erop dat hij meegaat. Hij zit teveel binnen, dus wat frisse lucht en beweging zal deugd doen. Misschien had ik het beter niet gedaan, want hij liep er de hele wandeling een beetje knorrig bij. Aan de andere kant, was ik vandaag alleen aan de tocht begonnen, dan was ik nu misschien nog niet thuis !

Ik stippel een wandeling altijd uit via een regiokaart met wandelknooppunten. En die knooppunten noteer ik dan om niet de hele tijd met die kaart te moeten rondlopen. Ik heb mijn handen nl liever vrij om te fotograferen. ;-)

Op de parking merken we meteen dat heel veel mensen het bos in wilden vandaag. Het is er druk. Op de foto's is het echter niet te zien want ik heb zorgvuldig mijn momenten moeten kiezen, wat natuurlijk dan ook weer resulteert in traag wandelen. Mij stoort het niet, maar .... :-D

Ik vraag aan het begin van de wandeling aan Vincent of hij de kaart er bij wil, maar neen, we gaan gewoon de nummertjes volgen. Ok, tot we na 2 uren aan een punt komen waar het volgende nummer niet op staat. Huh ? Waar is nr 4 ? "Willen we de kaart eens bekijken?" "Neen, niet nodig, we lopen gewoon rechtdoor." Ok, ik zeg al niets meer. We lopen op een ruiterpad waar helemaal geen nummertjes meer te zien zijn (maar wel een mooi plaatje oplevert). We keren terug naar het vorige punt. "Toch maar de kaart erbij nemen ?"
Ok. Het vraagt even tijd om ons te oriënteren en wat blijkt ? Hier en daar zijn blijkbaar nummers veranderd. Verdorie, we zijn dus echt surplus km's aan het doen. We moesten al meer dan halfweg zijn en nu blijkt dat we nog 7km te gaan hebben. Ondertussen wordt het met dit sombere weer ook al wat donkerder.

Maar goed, we moeten terug aan de auto geraken en dus volgen we de rest van de wandeling gewoon op de kaart. We lopen flink door, dus niet zoveel tijd meer voor foto's.

Rond 18u zijn we terug op de parking. Ipv de vooropgestelde 11km, zijn het er 15 geworden. We hebben uiteindelijk maar een 3-tal uren gestapt, maar het lijkt veel langer. We voelen het in de benen.

Toch wel blij met deze tocht hoor. Prachtige kleuren gezien en heel veel paddestoelen ! Maar misschien schaf ik mij best een nieuwe wandelkaart aan voor een volgende keer.

Geniet van het seizoen !


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto s , die slak , maar ook de verschillende paddestoelen zijn echte toppers 😄

Luut 2020-10-25 10:35:42

We hebben mekaar gemist, wij hebben gisterenmorgen ook de knooppuntenwandeling in Bulskamp gedaan. Gisterenmorgen was het enorm kalm. Wendy heeft gisterennamiddag gewandeld met de kids, en ze zei dat het druk was. Het kan zijn dat bepaalde knooppunten gewijzigd zijn. Vanaf 20 december zal het parkoers in Bulskampsveld aangepast zijn, met uitbreidingen richting Oostkamp. Er zullen dan nieuwe knooppunten bijkomen. Wij zijn peter en meter van Westtoer voor Bulskampsveld, en kregen bericht dat we de controle niet moeten doen wegens wijzigingen.

daniel 2020-10-25 10:56:06

Met zo'n herfstwandeling voel je je longen opnieuw open gaan. Bulskampveld is altijd een topper geweest bij ons. We hebben er veel woensdagnamiddagen gesleten met de kleinkinderen. Altijd mooi in elk seizoen van het jaar. En bij slecht weer is er nog altijd het kasteel om iets bij te leren over de natuur. Maar door corona nu gesloten denk ik.

André 2020-10-26 11:22:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.