Huis Doorn en omgeving

Nederland, Doorn


Ik heb heerlijk geslapen. Vandaag wordt een zonovergoten dag en dat nodigt uit voor nog een rondje benen strekken in de bossen hier rondom.

De kms van gisteren voel ik nog, dus wil ik het niet te bont maken en opteer ik voor een wandeling van zo'n 10 km. Na het ontbijt gaan we op pad. Deze keer laten we de auto staan en vertrekken we meteen aan de deur van de flat.

Een paar minuten later stappen we New Hyde Park in. Een mooi park, met een mooie orangerie !

We komen weer voorbij de uitkijktoren van gisteren, maar die gaan we vandaag niet meer bedwingen. Het is zaterdag, dus komen we meer volk tegen dan gisteren. Maar dan nog enkel in de nabijheid van de parkings en eetgelegenheden. Zodra je verder het bos inloopt ben je zo goed als alleen met de vogels. Die kwetteren er ook vandaag weer op los !

We komen uit aan Huis Doorn met het mooie park eromheen. Eigenlijk loopt de wandeling hier niet door het domein, maar ik wil toch zo graag eens verder lopen. Er zal toch wel een uitgang zijn achter het domein ook ? Niet dus. En zo doe ik eigenlijk mezelf de das om en verlengen we onbedoeld de wandeling met 4,5km. Oeps ! En ik voel nu al mijn voeten. Maar ik mag niet mopperen natuurlijk.
We bezoeken het museum niet, maar dat zal best wel interessant zijn. Tijdens de 1e WO vluchtte en verbleef de laatste keizer van Duitsland, Keizer Wilhelm II hier en ook na de oorlog leefde hij hier tot aan zijn dood in ballingschap.

https://www.huisdoorn.nl/nl/museum/huis-doorn/

Door deze escapade duurt het een tijdje voor we terug op ons parcours zijn. We lopen dapper verder, maar ik voel blaren opkomen en dat is pijnlijk. We korten de wandeling in, maar klokken toch nog af op 18km ! Een beetje meer dan we eigenlijk voor ogen hadden. :-D

Rond een uur of 5 nemen we afscheid van de familie en rijden terug naar huis.

Het was een heel aangename kennismaking met dit gebied. Hier is zeker nog meer te zien, maar dat houden we maar tegoed voor een volgend bezoek. :-)

https://youtu.be/-nkrZB-S_K0




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.