Rondje Geocaching in 't Veld Ardooie

België, Ardooie


In het voorjaar 2018 zijn we op een mooie lentedag ooit eens aan dit geocache rondje begonnen, maar helaas moesten we toen na amper 3 "finds" al opgeven omdat we gestalked werden door nogal wat agressieve muggen. Maar niet getreurd, we zouden dit rondje zeker nog eens opnieuw doen.

Voor de muggenpopulatie dus té actief wordt werd vandaag op de laatste knip beslist om een korte wandeling te maken. "Zullen we dan maar dat geocache rondje eens afmaken in Ardooie Veld ?" Dat is een goed idee. Onze bergvrienden uit Ardooie zijn toevallig ook vrij, dus gaan we samen op stap.

Fris, maar zonnig weer lokt op een zondag altijd veel mensen naar buiten, dus was het in dit provinciaal domein toch wel vrij druk.

De geocaches werden vrij vlot gevonden. We moesten wel eventjes zoeken naar 1 cache, die zo creatief was verstopt dat we er in eerste instantie gewoon over keken. :-D

Nadat alle caches gevonden waren gingen we op zoek naar de coördinaten van de "bonus". Ook die werd gevonden. Tijd om Vincent's eerste "Trackable" achter te laten. Een "Trackable" of "Travel Bug" is in dit geval een metalen plaatje met een code op. Je moet hem achterlaten zodat hij aan een reis kan beginnen. Vincent wil graag dat deze Trackable ooit eindigt in Madras, India. Wat is dus de bedoeling ? Een andere persoon die de "Trackable" vindt, kan deze meenemen op reis en vervolgens op een andere geocache-locatie achterlaten. Dit wordt vervolgens "gelogd" zodat je zelf ook ziet waar hij naartoe reist voor hij de eindbestemming bereikt. Dit is natuurlijk wel leuk. Op het moment van dit schrijven kregen we al melding dat de "trackable" reeds meegenomen werd door iemand uit Zeeland (Nederland). We zijn nu al benieuwd waar hij vervolgens zal opduiken. ;-)

We hebben genoten van deze dag vol zon en vriendschap. Een fijne manier om het weekend af te sluiten. :-)



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wist niet dat er in Ardooie nog zo n mooi stuk bos te vinden is

Luut 2019-03-30 17:08:13

altijd mooie foto's - en je schrijft zo vlot. wandelen jullie met wandelgps ? aan te raden ? type ? groetjes nancy

nancy 2019-04-18 18:01:30

Cool! Vooral dat van die tracker! Is hij al in nieuw-zeeland aangekomen?

dirkentonys.reisdagboek 2019-06-23 11:14:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.