Biberwier : Weissensee en Blindsee

Oostenrijk, Weissensee, Blindsee

Het is typisch bergweer. De weerberichten spreken van erg wisselvallig en slecht weer. Als we dit slechte weer vergelijken met het slechte weer dat we in België kennen, dan is dit hier zo slecht nog niet. Als ze bij ons zeggen dat het zal regenen dan is het koud, heb je wind en regen en dat meestal een hele dag lang.

Hier sta je op met laaghangende bewolking, maar krijg je vervolgens wel vrij warm, bijna windstil weer met zonnige periodes en pas naar de avond toe komt de regen.

Tijdens het ontbijt beslissen we om tot in Biberwier te rijden (amper 3km ofzo verder) en daar een wandeling te starten via 2 meren.

Na een vrij gemakkelijke start komen we al voorbij de Weissensee. En daarna gaat het omhoog via de Römerweg. Er is bij Vincent wat frustratie over de mankementen van de wandelkaart. Hij is het gewend om op een stafkaart waar elke bocht op staat te volgen, maar op de wandelkaart die wij hebben (de enige die voor dit gebied bestaat) staan bepaalde straten en bochten niet op. We vroegen ons dus eventjes af of we wel op de juiste weg zaten. Het bleef maar stijgen, in totaal zo'n 280m dacht ik. We zweten ons te pletter. De 20° die we hebben zijn meer dan warm genoeg. Mag er niet aan denken dat we dit soort wandelingen bij 28° doen.

Ik voel gedruppel, en ja hoor, we worden achtervolgd door een regenbui. We lopen gelukkig in het bos richting Rasthaus Zugspitzblick. En het blijft stijgen. Waar is verdraaid dat Rasthaus ? Ik geef de moed bijna op. Lees : ik klim echt niet graag, vooral als er geen eind aan lijkt te komen. Maar dan komen we plots op een punt met een schitterend zicht op de Blindsee in de diepte. Daar moeten we dus naartoe.

En na het dalen komen we ook eindelijk aan het Rasthaus aan. Het is er druk want het ligt aan de Fernpass. Zonder het te weten zijn we hier dus al veel langsgereden met de auto.

We lopen even later verder naar de Blindsee. Wat een pareltje ! En het is terug zonnig als we erlangs wandelen. Het lijkt alsof de hitte uit de grond komt. We komen op een punt dat we de Blindsee verlaten om terug naar Biberwier te lopen waar we gestart zijn. En geloof het of niet, maar het gaat weer omhoog ... Ik loop deze vakantie zonder wandelstokken. Puf, puf, puf ... In totaal heeft deze wandeling 350 hoogtemeters.

Eventjes stoppen om iets te drinken en te eten. En net als we weer vertrekken voel ik weer gedruppel. Dit keer is het serieuzere koek en zijn we zelfs genoodzaakt om de regenjassen en capes boven te halen. Het valt met bakken uit de hemel tijdens het laatste uurtje van onze wandeling. Tegen dan lopen we gelukkig op een bredere weg waar het niet glibberig is.

Tegen dat we aan de auto zijn is het weer droog en warm en zijn de wolken rond de bergtoppen volledig verdwenen en uitgeregend. We kijken naar elkaar. Wat doen we ? Nemen we de lift nog eens naar boven om daar een kijkje te nemen ? We zijn hier nu toch en we beschikken over een Z-ticket waarmee we toch alle liften mogen gebruiken.

Vincent heeft hoogtevrees en houdt niet zo van kabelliften en zetelliften, maar hij overwint telkens zijn angst. We nemen eerst het 1e deel van de Marienberg lift. Die zoeft over de zomerrodelbahn en brengt dus al die rodelaars naar boven. Daarna nemen we het 2e deel van de zetellift naar de Sunalm helemaal boven. Het is een flinke rit, maar O wat een mooi zicht daarboven.

Doordat het regenachtig is, is het interessant om te zien hoe er zich hierboven alweer onweerswolken vormen. Torenhoog worden ze ! Ik probeer ze vast te leggen op foto, maar eigenlijk is dat moeilijk en moet je er zijn om je een beeld van de omvang hiervan te kunnen vormen.

We genieten even van het schouwspel, maar nemen na een tijdje de liften terug naar beneden. Ik ben moe en wil nog wat relaxen voor het avondeten.

Ondertussen begint het hier in Lermoos te gieten.

Wat hadden we weer een mooie dag vandaag !

We voelen dat de wandelingen in de benen kruipen. Even afwachten wat het morgen wordt, maar misschien wordt het een rustdag .... Misschien .... ;-)

Tot de volgende !

PS : ik zie nu pas dat de locatie van dit verslag niet juist ingesteld staat op de kaart. En ik kan dit niet veranderen zonder het volledige verhaal opnieuw te doen. De Weissensee ligt dus niet zo ver van Lermoos. ;-)

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Je mag vanavond een extra toetje en wijntje , de calorietjes zullen geen overwicht geven 😀 Mooie reportage 👍

Luut 2016-07-27 18:23:19

:-) :-) :-)

ann 2016-07-27 20:29:35

Overweldigend mooi !! Enne ... dat van die twintiger graden, zweet en zwoelte hebben we vandaag ook ondervonden. ;-) Aha ! Blauwe luchten zaten dus bij jullie verstopt ... Delen? Please? ;-) Alweer prachtig verslag & foto's van een mooie wandeling.

Anja 2016-07-27 21:17:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.