Mui Ne, de haven

Vietnam, Phan Thiet

Als iedereen nog op 1 oor ligt neem ik in alle vroegte een ochtendduik in de zee. De temperatuur van het zeewater is heerlijk en natuurlijk zijn er bijna geen mensen op het strand. Nadat ik ben aangekleed gaan we gezamenlijk, nog voor het ontbijt, naar de haven van Mui Ne. ‘s Ochtendsvroeg komen de vissersbootjes (en eierdopjes) terug naar haven om hun vangst gereed te maken voor verkoop. Als we aan komen lopen kijken we neer op alle schepen en eierdopjes die er voor anker liggen. We lopen naar beneden naar het strand. Het is hier een drukte van jewelste. Op het strand wordt hard gewerkt om de vis en diverse soorten schaaldieren schoon te maken. De restanten van vooral schaaldieren liggen in grote getale op het strand. De kreeften, inktvissen en diverse andere soorten die levend worden verkocht liggen in teilen met vers water. Helaas ligt er naast dit functionele afval ook veel ander afval, zoals plastic, kapotte netten etc. Het is zoals het is!! Na een uur stappen we op en gaan terug naar ons hotel voor het ontbijt.

De rest van de dag liggen we aan het strand, lezen wat, drinken wat, slapen wat.... Tegen vieren staat de volgende activiteit weer gepland. Massage. Het hotel biedt alle gasten een gratis 15 minuten durende voetmassage aan. Wij breiden dat iets uit met een heerlijke kokosnoot bodyscrub. Rob vindt de voetmassage voldoende en Yvonne kiest daarnaast ook voor een uitgebreide gezichtsbehandeling. Terwijl Jacqueline en ik in kamer 1 en 2 worden behandeld, en veel te kleine wegwerponderbroekjes aan moeten trekken, horen we Rob even later behandelkamer 3 ingaan. Na ongeveer 15 minuten horen we Rob “Thank you” zeggen en 5 minuten later nog een keer. Achteraf horen we dat hij zijn shirt uit moest doen (beetje vreemd voor een voetmassage), en toen hij dacht dat hij klaar was nog een rug behandeling kreeg. Bij Yvonne liep het nog iets anders, zij moest zich uitkleden en een wegwerponderbroekje aantrekken (beetje vreemd voor alleen een voet- en gezichtsbehandeling). Uiteindelijk kreeg zij een uitgebreidere lichaamsbehandeling waarbij haar gezicht uiteindelijk werd bedekt met de nodige stukken fruit. Komkommerschijfjes belemmerden Yvonne de mogelijkheid te kijken wat voor fruit er allemaal werd gebruikt. Zij heeft het allemaal maar gelaten over zich heen laten komen. Toen ze na het douchen weer ging liggen (ze dacht dat er nog een afrondende massage kwam), werd ze vriendelijk doch dringend verzocht op te staan, “is over” zij de masseuse vriendelijk. Toen wij na bijna 2 uur klaar waren troffen we Yvonne gierend van de lach aan, vooral toen ze van Rob hoorde dat hij zich moest uitkleden voor een voetmassage.

De dag wordt afgesloten met een drankje in de bar van het hotel en een hapje in de stad. Vanavond nog de koffer pakken, want morgen worden we om 8 uur opgehaald, we gaan naar Ho Chi Minh stad.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Erg leuk. Mis wel wat foto’s. ;-)

Heleen 2020-01-20 16:32:14

Ook weer ervaren

Ine 2020-01-20 17:45:35

Ja Heleen je hebt gelijk. Net de spannendste foto’s krijgen we niet te zien 😃😃

Nicole 2020-01-20 18:19:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.