Straubing -Wenen

Duitsland, Straubing

Rond 6 uur worden we wakker, de motoren zijn gestart en het schip beweegt zich van de aanlegplaats naar het midden van de Donau. We zijn onderweg. Het wordt al lichter en de lucht begint al rood te kleuren, de zon kan elk moment opkomen. We laten de gordijnen open en bewonderen vanuit bed het voorbijtrekkende landschap. Rond half negen gaan we ontbijten, een uitgebreid ontbijt met verschillende Deutsche Brotchen, heerlijk beleg en fruit toe.

Door de hoge waterstand gaan we soms maar net onder een brug door, daarom is ook bovendek gesloten. We kunnen wel terecht op het voor en achterdek, maar zo 's ochtends vroeg is het nog behoorlijk fris. Net voor Passau, rond 09.30 uur, gaan we door de eerste van vele sluizen op de Donau. Een leuke ervaring, die zo'n 15 minuten duurt. Met deze sluis overbruggen we 6-7 meter hoogte. Daarna varen we verder en even na 10 uur varen we langs Passau, onze oorspronkelijke opstapplaats. Het plan is om in 1 keer door te varen naar Wenen, we slaan de Oostenrijkse plaats Melk over, om daar het geplande programma weer op te pakken. Wij doen de hele dag lekker helemaal niets: beetje lezen, beetje zonnen, beetje (lekker) eten, af en toe een drankje en met regelmaat "zakken" we de Donau verder af door weer een sluis te passeren.

Net voor het diner van 19.00 uur krijgen we een korte update van Alexander, onze reisleider. Met de huidige snelheid komen we morgenvroeg aan in Wenen. We moeten vanavond wel aangeven aan welke georganiseerde rondleidingen we willen deelnemen. Wij willen sowieso niet overal met de grote groep mee, waar mogelijk doen we de uitstapjes op eigen gelegenheid. Ook Wenen willen we zelf ontdekken. Voor 2 reisdelen geven we onszelf voorlopig wel op: Kalocsa/Hajos (Hongarije), het dorp met de duizend wijnkelders en Kalocsa/Osijek, het Nationale Park Kopacki Rit. Na de update genieten van het heerlijke diner, lezen we nog wat en gaan naar bed.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.