Flagstaff - Las Vegas ???

Verenigde Staten, Las Vegas

Als we om negen uur ons standaard Amerikaans ontbijtje hebben genuttigd, rijden we via een deel van Route 66 naar Las Vegas, een rit van ongeveer 400 km. Onderweg willen we ook nog via de Hoover Dam, dus daar komen nog wel wat kilometers bij. De naam van Route 66 is deels veranderd nadat de weg van een zeg maar provinciale weg is verbouwd naar een Highway en heet voor dat deel de I-40. Na 1 uur rijden verlaten we de I-40 en gaan dan richting Peach Spring en volgen de originele Route 66 voor een uur. Links en rechts stoppen we in kleine dorpjes en bij kleine "tankstations" met oude verroeste auto's en oude tankzuilen, Net voor we de Highway weer opschieten nemen we nog een Taco met cola of een bak koffie.

Na ruim een uur rijden rijden we de nieuwe snelweg over die boven de Hoover Dam langs gaat. We nemen de afslag naar de dam en rijden op de oude weg terug richting de dam, rijden over de dam en parkeren de auto. Als we de deur open doen lijkt het wel of een föhn op ons gericht staat, zo warm is de lucht. De afgelopen weken hebben we het al lekker warm gehad, maar vandaag slaat alles. We lopen vanaf de auto terug de dam op en over. Dit is een imposant bouwwerk. Wat ook opvalt is de extreem lage waterstand van het stuwmeer, goed te zien aan de kleurverschillen van aan de rand van het meer. We horen dat het de afgelopen 4 jaar veel te weinig heeft geregend, de waterstand is sinds 14 jaar zelfs alleen maar nog minder igeworden. Na een uurtje rijden we verder naar Las Vegas.

Drie kwartier later rijden we Las Vegas binnen en na een paar stoplichten rijden we de bekende Strip op. Vrij vlot zien we ons hotel, Treasure Island. We parkeren de auto aan de zijkant van het hotel, alwaar onze koffers op een bagage trolley worden geladen en onze auto door een chauffeur van het hotel wordt weggezet. Het inchecken gaat snel en de koffers volgen ook snel. We kleden ons om en gaan meteen de Strip verkennen. Het is echt bijzonder om al die hotels met "aankleding" en verlichting te zien. We zien Venetië met gondels, piratenschepen, de Eifeltoren, te bizar om te zien allemaal. Het contrast met de outcast van de stad is erg groot. De zwervers, dronkaards, de ongelukkigen (ziek, baan kwijt) zijn in behoorlijke aantallen aanwezig, tsja... wat moet je daar nu van vinden.

Na een snelle impressie van dit gekkenhuis eten we een hapje en gaan terug naar het hotel, want we hebben kaartjes voor het Circe du Soleil, een voorstelling die in het theater van ons hotel plaatsvindt. Ruim 90 minuten genieten we echt met volle teugen van deze show. We zitten aan de zijkant van het theater en vrij laag, maar doordat je op vrijwel hetzelfde niveau van de voorstelling zit, kun je alles erg goed volgen. Na de show lopen we het onwijs grote casino in voor een drankje (happy hour) en gaan dan snel naar de gokkast om ons eerste gokje te wagen. Resultaat: wij hebben quite gespeeld, Rob en Yvonne zijn met 50 euro winst geëindigd. De leuke avond eindigt rond 2 uur, mooi geweest, we gaan lekker naar bed.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.