Horseheads - Waterloo

Verenigde Staten, Waterloo

We willen vandaag rond 08.30 ontbijten, dat betekent als er 2 dames haren gaan wassen en föhnen en stijlen dat de wekker vroeg afgaat. Als Sanne als eerste het bed uitgaan en even door de gordijnen kijkt schrikt ze van de dichte mist, het zou toch een mooie dag worden vandaag?? Na het overigs acceptabele ontbijt blijkt de zon al zo sterkt dat de mist geheel is verdwenen. Als we in de auto stappen hebben we een koffie to go met muffin uit het hotel meegenomen voor onderweg. Ook hebben we wat levensmiddelen in onze ijskast gezet zodat deze gekoeld onze koelbox in kunnen. Jacqueline weet de koelbox vakkundig en efficiënt te vullen, want “dan kan er lekker veel in”. Het piepschuim van de koelbox geeft wel iets mee, maar al gauw scheurt de koelbox open en breekt er een stuk uit. Nu past de deksel ook niet meer, dus plaatst Jacqueline er maar een rugzak op. Het piepschuim van de deksel geeft wel iets mee, maar dan breekt deze toch in tweeen. Door deze schade is het effect van koelhouden wel iets vermindert🤭

We gaan onderweg naar het Robert H Treman State Park. Dit park bestaat voornamelijk uit een “Gorge”, nauwe bergpas, met 19 watervallen. De gorge is zo’n 2 mijl lang en kan over verschillende routes worden gevolgd. Heen nemen wij de meest gebruikte route, die met de vele traptreden. De bergpas gaat aardig omhoog en is daarnaast behoorlijk glad door de vochtigheid, dus rustig aan! En net als iedereen maken we hier veel mooie foto’s. Op de terugweg volgen we een andere wat vlakkere route. Daarna nemen we de auto naar Ithaca. Hier rijden we eerst langs de campus van de bekende Cornell University. Deze elite universiteit behoort tot de 15 beste universiteiten ter wereld. Daarna stoppen we in het centrum en lopen een rondje door de rustige winkelstraten. We drinken nog wat op een terrasje en rijden dan verder.

We rijden noordwaarts, langs het 50 km lange Cayuga meer, richting Waterloo waar we vannacht zullen overnachten. Halverwege komen we bij Taughannock Falls State Park. Hier is slechts 1 waterval, maar wel zo’n 50 meter hoog. Nu al indrukwekkend, maar na veel neerslag in het voorjaar is de waterval nog indrukwekkender. Na een uur rijden we weer verder en komen laat in de middag bij ons hotel aan. Als we op onze kamer komen heeft men voor ons de airco al aangezet. Waarschijnlijk draait deze al de hele dag, want de kamer zelf is kouder als de ijskast die op de kamer staat. Ik probeer het raam ver open te zetten om de warme lucht van buiten naar binnen te laten, maar verder als 10 centimeter gaat het raam niet. Na een uur gaan we eerst maar wat eten bij de lokale grill, heerlijke spare ribs en een salade, met een lokaal gebrouwen bier. Als we terugkomen op de kamer is het iets aangenamer geworden, in elk geval goed genoeg om te gaan slapen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige omgeving, een hele overgang zeker tegenover het hedtische NY ?

Nicole 2019-09-11 09:00:40

Niet te vergelijken natuurlijk. Vandaag kijken we helemaal uit naar de Niagara Falls. We hopen op goed weer, er is daar wat regen voorspeld☹️

Henk 2019-09-11 14:06:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.