Phu Quoc - Ho Chi Min stad,Half bewolkt en 29 graden

Vietnam, Phu Quoc Island

Vanochtend de laatste momenten op het resort, we worden rond 14.00 uur opgehaald. Gelukkig mogen we tot 12.00 uur de kamer gebruiken, kunnen we net voor vertrek ons nog even opfrissen. De hele nacht heeft het geregend en gebliksemd, ook vanochtend was het nog bewolkt en regende het nog licht. Maar na het ontbijt klaarde het op en kwam het zonnetje ook weer door, zodat we nog even aan het strand konden zitten. We maken de laatste foto's en een video van een klein krabje dat voorzichtig uit zijn holletje kruipt, maar ook razendsnel weer terug gaat. De zee is nu erg kalm en nu zien we voor het eerst ook verschillende vissers in het water staan, die met hun hengeltje ook af en toe wat naar boven halen. Als het tijd is pakken we onze spullen, checken uit, betalen de rekening van 4,6 miljoen VND, en wachten geduldig op onze taxi naar het vliegveld.

Rond 14.30 uur zijn we op het vliegveld, inchecken en koffers inleveren, met een uurtje zitten we in de lucht. Denken we, want de vlucht heeft wat vertraging, ruim een half uur later dan gepland kunnen we boarden en dan take off. Denken we, want ivm slecht weer in Ho Chi Min stad, staan we op de kop van de baan en mogen niet take off. Jacqueline wordt van dit soort informatie vrij onrustig, ze heeft niets met vliegen, laat staan dat er wat vertragingen zijn met als reden slecht weer. Toen we het vliegtuig instapten roken we al een beetje zurige lucht, maar dat kan ook verbeelding zijn geweest. Uiteindelijk gaan we dan na 20 minuten toch de lucht in. De lucht is helder, maar al gauw wordt het bewolkt met tamelijk grote en hoge wolkpartijen. Het vliegtuig maakt onderweg veel bewegingen, slingert om de buien heen, en ook bij Ho Chi Min stad wordt een extra rondje gemaakt. De vlucht zelf verloopt uiteindelijk vrij rustig en ook de landing is soepel. Toch hebben we 20 minuten langer gevlogen als op de heenweg. Na de landing snel de koffers pakken en naar het hotel. Denken we, want ook bij de koffers staan we ruim een half uur te wachten. Kortom toch een goede vlucht gehad, wel bijna 2 uur vertraging. Snel de taxi in en dan naar ons hotel. Denken we, want er staat geen taxi op ons te wachten, maar een forse bus. Met zijn vieren, en de chauffeur, gaan we door de stromende regen naar ons hotel.

Bij ons hotel staat de vertegenwoordigster van onze reisorganisatie, Toulip Tours, op ons te wachten. Heel attent. Ze wilde weten hoe de vakantie was verlopen en had voor ons nog een klein presentje. Nou, wij zijn zeer te spreken over de organisatie. Een geweldige reis gehad met nauwelijks verstoringen, echt een aanrader voor eenieder met Vietnam plannen. 's Avonds trekken we nog even de stad in, wat winkeltjes voor nog wat kleine hebbedingetjes, een hapje eten en dan lekker slapen, het is toch een lange dag geweest.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.