Bangkok, fietsen.

Thailand, Bangkok

We zitten al om 6 uur aan het ontbijt, want we gaan fietsen bij Co van Kessel. Al vele jaren geleden begon hij met fietstoers door Bangkok. Helaas is hij een paar jaar geleden overleden, maar de winkel is onder zijn naam opengebleven. Het zijn ook voornamelijk Nederlanders die hier fietsen en ook deze ochtend bestaat onze groep van 10 uit allemaal landgenoten. Na een korte briefing van Puki en Mimi, onze begeleidsters, krijgen we een fiets en rijden even voor 7 uur aan. Iedereen heeft, zeg maar, normale kleding aan, Rob echter heeft een Aziatische pyamabroek aan, zo’n lekkere wijde (zie foto), ook wel de “olifanten” broek genoemd. Via Chinatown, langs ons hotel, rijden we dwars door wijken en markten en steken na enige tijd de Chao Phraya over. Hier maken we een paar mooie foto’s van een net opkomend zonnetje. Daar stappen we op een Longtail en varen een stuk over de Klongs, kanaaltjes, en stappen bij een tempel weer op onze fiets. We vervolgen onze fietstocht over smalle paadjes, langs smerige watertjes en krakkemikkige huisjes. Gelukkig fietsen we ook af en toe door mooie stukken natuur. Tegen 10 uur stoppen we voor een heerlijke lunch. Aansluitend zetten we onze fietsen weer op een longtail en varen via een sluis terug over de Chao Phraya naar het beginpunt. Iedereen is zeer tevreden over deze leuke en interessante tocht. Wij drinken nog wat aan het water voordat we teruggaan naar het hotel. En net als we terugwillen gaan begint het hard te regen, dus nemen nog maar wat te drinken. Als het bijna droog is nemen we een TukTuk terug naar het hotel. Als we uitstappen merkt Rob dat hij zijn tas is vergeten. Hij stapt opnieuw in de TukTuk om naar het café terug te gaan. Gelukkig ligt zijn tas er nog, dus eind goed, al goed.

Na een verdiende korte rustpauze gaan we naar Asiatic Riverfront, een shoppingmall langs de rivier. Yvonne wil graag een olifantje door een specifieke kunstenaar gemaakt. Helaas is de kunstenaar niet meer aanwezig. We drinken de teleurstelling weg met een happy hour biertje en nemen vervolgens de taxi terug naar Chinatown om bij ons vertrouwde restaurant een hapje te eten. De taxichauffeur probeert ons op verschillende wijze meer geld afhandig te maken. We hebben een vaste prijs voor de rit afgesproken, toch probeert hij of wij meer willen betalen. Dat gaat niet lukken. Vervolgens probeert hij of hij ons naar de PingPong show kan brengen. Daar wij met onze lieftallige echtgenotes samen reizen, lijkt dat niet zo’n goed idee. Even later stappen we voor ons hotel uit en lopen naar “ons” restaurantje en eten er wederom voortreffelijk. Na het eten nemen we weer afscheid van het personeel, nu definitief, en lopen naar ons hotel voor een laatste afzakkertje in de Sky-bar van ons hotel. Vanaf het dak hebben een mooi uitzicht over de stad en onze drukke straat. Tegen 12-ven gaan we lekker naar bed.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.