Hoi An (dag 2), Onbewolkt en 30 graden

Vietnam, Thành phố Hội An

Om 09.00 uur weer voortreffelijk ontbeten en dat is ook nodig want vandaag staat er weer een fietstocht rond Hoi An op het programma. Na het ontbijt halen we de fietsen op en doordat we gisteren de nummers van de slechte fietsen hadden genoteerd wisten we in elk geval welke exemplaren we niet moesten nemen. Nog een laatste kritische blik op de fiets, even voelen aan de banden, even zitten en 5 meter trappen, we denken dat we hier de rit wel mee kunnen voltooien. De route is niet zo lang, zo'n 17 km, en kan ter hoogte van het strand nog een paar km worden uitgebreid. Enthousiast rijden we naar het vertrekpunt, ruim 1 km van ons hotel vandaan. En na globaal 50 meter stoppen we al omdat........ Nicole een jurk heeft gezien! Nicole overweegt al een paar dagen om een jurk op maat te laten maken, dat is goedkoop en wordt ook nog eens snel gedaan. Nu zag ze een voorbeeld van een jurk met de goede kleur en patroon, die haar beviel. Dus binnen 1 minuut staan de fietsen al weer op slot en zitten we binnen bij een kledingzaak. Dat gaat wel even duren, dacht ik, maar met 5 minuten stonden we al weer buiten. Nicole wees de jurk aan, maten werden gemeten, en vooraf betalen natuurlijk, "vanavond 17.30 klaar" (op z'n Vietnamees natuurlijk). Dat ging wel heel snel.

Eindelijk beginnen we aan de geplande fietstocht. Dit is toch een heel leuke manier om de omgeving te verkennen. We beginnen weer in bewoond gebied en geleidelijk aan wordt de omgeving landelijker. Kleurrijke (beetje kitscherige) begraafplaatsen, groener dan groene rijstvelden, vuiler dan vuile landweggetjes, we komen alles tegen. Ook rijden we door zogenaamde groentedorpjes, dat zijn dorpjes die ipv rijst op grote stukken grond diverse groenten verbouwen. Halverwege kunnen we kiezen of we afslaan naar het strand. Dat doen we natuurlijk, want daar zijn we nog niet geweest. Al vroegtijdig worden we gelokt om de fiets te parkeren, maar we rijden door tot we bijna bij het strand zijn en parkeren daar voor 40 eurocent onze fiets. Het strand ziet er mooi en heel schoon uit. Langs het strand staan verschillende eettentjes en rijen met parasols en ligbedden. We wandelen een klein stukje langs de rand van het water, een heerlijk zeebriesje maakt de temperatuur zeer aangenaam. We nemen een lekker drankje met een kleine snack en vervolgen daarna onze weg. Tegen tweeen rijden we Hoi An in en zijn gelukkig bijna weer terug bij het hotel als Ivo wil stoppen bij een schoenenzaak. Hij ziet een mooie schoen, maar niet in zijn maat, "wacht maar meneer, dan maken we ze wel op maat" ( op z'n Vietnamees natuurlijk). Ook zijn maten worden opgemeten en ook hij kan vanavond zijn schoenen ophalen. Jacqueline en ik zijn inmiddels doorgereden en liggen weer snel aan het koele zwembad.

Rond 18.30 uur nemen we bij ons inmiddels vaste stekkie een biertje (ook Jacqueline, want rode wijn is niet te drinken hier) en colaatje en Wonton en springrolls voordat we de stad echt ingaan. Een half uurtje later moeten we de schoenen van Ivo ophalen, die zijn wel klaar maar de lijm is nog nat, dus die mag Ivo nog niet aantrekken! Vervolgens gaan we de jurken van Nicole ophalen. Daar moeten nog wat kleine aanpassingen aan worden gedaan, "kom over 30 minuten maar terug" (op zijn Vietnamese/Engels). En inderdaad is de kleding klaar en gaan we vandaar nog even het centrum in. Jacqueline was op zoek naar lampions, maar die dingen zijn eigenlijk veel te groot om mee te nemen. Uiteindelijk blijken ze eenvoudig in te klappen en worden drie verschillende opvouwbare lampions voor in de tuin gekocht. Eten doen we bij de Italiaan met de toepasselijke naam "Goodmorning Vietnam". De eigenaar is echt Italiaans en heeft een goede Italiaanse menukaart, met lekkere pasta's en carpaccio, en met eindelijk ook voor Jacqueline een lekkere rode wijn. Na nog een paar Belgische vrinden van Ivo en Nicole te hebben gesproken rijden we weer naar ons hotel. Morgen vroeg ontbijt en vroeg vertrek.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.