San Francisco - City

Verenigde Staten, San Ramon

Na een karig ontbijt rijden we naar Silicon Valley. Silicon Valley is de benaming voor de zuidkant van de Baai van San Francisco. In die regio zijn veel technologiebedrijven gevestigd, inclusief enkele van de grootste van de wereld. Wij gaan eens op zoek naar de grote der groten, Apple en Google. We vinden beide bedrijven in het gebied, maar om nu te zeggen dat ze enorm opvallen, nee, dat niet. Bij Apple komen we op de campus en daar vinden we ook nog een Apple-store, met de allernieuwste snufjes, maar die vind je in elke Apple-store!! Ook bij Google rijden we rond en zien we wel het bekende logo en wat bekende Google attributen, maar verder is het niets bijzonders.

Rond de middag gaan we naar downtown San Francisco. Voor een zaterdag vind ik het ontzettend druk op de weg, maar uiteindelijk lukt het toch wel om bij de Fisherman's Wharf, Pier 39 te komen, onze eerste bestemming. Onze wagen zetten we in een parkeergarage en daar staat hij veilig,.......voor 45 dollar per dag! Allereerst lopen we een einde langs de pier om wat gevoel van dit deel van SF te krijgen. Daarna besluiten we met de boot de baai door te varen, onder de Golden Gate brug door en om het eiland Alcatraz heen. Een heerlijk tochtje met een behoorlijk harde wind, ik ben blij dat we onze Zwitserse vesten bij ons hebben. Met weer vaste voet opde wal nemen we een lekker broodje krab a 19 dollar!!!!! Ik hoop dat de ATM' s hier sneller geld maken dan wij nu uitgeven, want dit gaat heel hard.

Vervolgens besluiten we met de Cable Car het heuvelachtige deel van SF te bezichtigen, helaas is er een wachtrij van ruim een uur. Reden dat we zelf maar door dit deel van de stad gaan wandelen. Af en toe moeten we fors klimmen, maar een wandeling geeft je toch wel een beter gevoel bij deze stad. We lopen richting Nob Hill, daar staat een kathedraal die Rob graag wil bezichtigen en vervolgens gaan we richting Chinatown. Plotseling zien we politie auto's en agenten staan, de weg is over een groot deel afgezet. Het blijkt dat we midden in filmopnames terecht zijn gekomen. Het leek een James Bond film, maar het was een reclamefilm voor een auto. Welke weet ik niet, maar op de afgezette straat scheuren regelmatig het reclame object en een camerawagen over de weg.

Na deze spannende ervaring lopen we Chinatown in. Het is inmiddels 6 uur geworden dus besluiten we weer een Chinees restaurant in te gaan en een hapje te eten. We twijfelen een beetje over de reinheid van het restaurant, maar het eten is weer heerlijk en toch wat gezonder als de hamburger en taco. Het is schemerig als we de typisch Chinese trommels horen en draken zien. Het lijkt erop dat er een restaurant wordt geopend, de ceremonie wordt knallend afgesloten met een meterslang lint van vuurwerk. We wandelen nu terug naar Pier 39 en lopen langs de kleine winkels en souveniersshops voordat we de auto instappen en naar ons nieuwe verblijf in San Ramos gaan.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.