Ho Chi Min - Can Tho, onbewolkt en 33 graden

Vietnam, Ho Chi Minh City

Vandaag worden we om 08.00 uur opgehaald voor een boottocht over de Mekongdelta. Maar voordat we weggaan leveren een deel van de bagage in bij het hotel. Die pikken we eind van de week weer op als we terugvliegen, dat scheelt de komende dagen een hoopt gesjouw. We rijden eerst naar Cai Be en stappen daar met zijn vieren en een gids op een boot. We varen eerst een stukje over een van de 9 grote rivierarmen van de Mekong. Mede vanwege een, voor ons, lekker windje is het open water tamelijk ruw voor ons kleine bootje. Al gauw pakken we zij-arm en varen daar langs een echte floating market. Niet een voor toeristen met veel prullaria, maar een groenten en fruit markt voor de locals. Je kunt aan het stuk fruit of groenten in de mast zien wat ze verkopen. Op zo'n boot woont een hele familie permanent. Op het achterdek zie je meestal een hangmat hangen onder een afdakkie, lijkt me heerlijk om daar even in te kunnen hangen.

Als we iets verder doorvaren komen we bij een grote overdekte locatie waar men vnl van rijst laat zien hoe ze rijstpapier maken, oa voor de springrolls (mini loempia), maar ook popcorn van rijst, rijstwijn en allerhande lekkernijen. En ook van cocosnoten krijgen we de verschillende producten te zien. De mannen krijgen nog een lokale lekkernij aangeboden; snake wine, een jenever/grappa-achting drankje. De hele zaak wordt door 1 familie gerund, vader had 6 dochters en met aanhang en aanhang van de aanhang werken hier nu tientallen mensen. We kopen nog wat lokale producten, gaan terug naar de boot en varen verder. Na een half uurtje leggen we weer aan voor de lunch. We zitten in een mooie tuin en krijgen een mooie vis (elephant ear), garnalen, soep en rijst, dus een ruim voldoende maaltijd. Onze volgende halte ligt bijna drie kwartier verder, we krijgen een kleine muziek- en toneelvoorstelling voorgeschoteld over het normale dagelijkse leven in Vietnam. Met een cornetto in de hand stappen we daarna in de boot en varen verder. Na zo'n 4 uur leggen we aan in Vinh Long, daar staat onze taxi weer klaar die ons naar ons hotel rijdt in Can Tho.

Ons hotel heeft een toproof zwembad, dus snel de zwembroek aan en het dak op. Het is niet erg groot, maar omdat we op tijd zijn kunnen we net voor een buslading Duitsers 2 van 6 bedden bezetten en nog lekker in de zon ook. Het is vandaag weer lekker warm maar zo hoog waait een verkoelende wind, het is dus zeer aangenaam, maar dus ook oppassen en dus een beetje insmeren, want dit zijn pas de eerste echte zonnestralen voor het hele lichaam. 2 uur later gaan we de stad in voor een hapje eten. Als we het hotel uitlopen lopen we direct de versmarkt op en we stappen tussen de groenten en verse vis de straat op. Onze straat loopt parallel aan de rivier met voor een deel een boulevard, dus het is er wel gezellig druk. Al gauw vinden we een restaurantje, waar we door de lokale propper naar binnen worden gepraat. Nicole en Ivo hebben hetzelfde vrij pittige gerecht en Jacqueline heeft een vrij pittige pizza. Bij Nicole komt de stoom bijna uit haar oren en Jacqueline blust het af met bier, sinds kort haar favoriete drank. Hierna nemen we nog een afsluitend drankje in een trendy bar. Daar komen we weer een paar Nederlanders tegen waar we oa eerder samen op Halong Bay mee hebben gevaren. Ook zij hebben het naar hun zin en genieten volop. Hierna gaan we weer terug, want morgen moeten we WEER vroeg op, 06.30 ontbijten en 07.00 uur in de taxi

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.