Durango - Page

Verenigde Staten, Page

Als sinds Denver houden we het weer in de gaten. Een grote storm van de Pacific beïnvloed het weer in grote mate in het zuid-westen van Amerika. Hevige regenval kan leiden de overstromingen, vooral natuurlijk in bergachtig gebied waar wij doorheen rijden. Nou is Amerika vrij groot en het is moeilijk te peilen wanneer het waar echt slechts is, dus hebben we besloten de ontwikkelingen per dag te bekijken. Tot nu toe hebben we heel weinig regen gehad en lekker veel zon, wel is het in het hele gebied kouder als normaal.

Ook vandaag op onze rit naar Page is het lekker weer, zon, paar wolkjes, maar droog, althans in Durango. We stoppen in Durango nog even bij het stationnetje om een paar magneetjes te kopen met het nummer van de stoomtrein waar we gisteren mee naar Silverton zijn gereden. In de stad is het een drukte van jewelste, wat blijkt, er is om 10 uur een cowboy-parade. Dus besluiten we nog maar even in de stad te blijven. We stellen ons op tussen de Amerikanen langs de kant van de hoofdstraat en om precies 10 uur gaat het spektakel van start. De opening wordt verzorgd door Amerikaanse militairen die al zingend een Amerikaanse vlag dragen, een vlag van wel 8 bij 12 meter. Daarachter trekken koetsen, paarden en kinderen in cowboykleding onder luid applaus aan ons voorbij. Tussen de verschillende acts lopen 2 jongens met een kruiwagen en een schep de paardepoep op te ruimen, ook zij doen dit onder luid en gemeend applaus van het publiek. Tevens zitten er countryzangers/-ressen op koetsen, met geluidsinstallaties, die er met hun muziek een leuke sfeer van maken. Na 40 minuten is het voorbij en drinken we nog snel wat in de Saloon en rijden dan verder richting Page. De weersverwachtingen voor Page zijn niet goed en onderweg zien we de bewolking toenemen en in de verte de regenbuien al over het land trekken. We hebben geen specifieke punten onderweg waar we willen stoppen, maar als het uitzicht mooi is of er is een antiekwinkel of cafeetje, dan stoppen we. Na een stop voor een foto rijden we terug de weg op en moet Ivo vaart maken want er dendert een joekel van een vrachtwagen achter ons aan. Blijkbaar is de chauffeur wat geïrriteerd want hij blijft ons, met 120km/h, op de hielen zitten. Pas een paar heuvels verder haakt hij af, dan kan hij zijn snelheid toch niet houden.

In de auto komt ook mijn verslaglegging ter sprake: wat vlak, veel feiten, weinig leuke dingen. Nou, bedankt voor deze opbouwende kritiek! Het klopt wel dat ik veel feiten in mijn verslag opneem, maar ik weet dat mijn trouwe lezers dat op prijs stellen. En we zitten in Amerika, daar moet het toch draaien om de feiten en geen “Fake News”! Maar goed ik zal proberen dat wat aan te passen, daarbij ga ik er vanuit dat mijn trouwe lezers wel weten wat feit is en wat niet helemaal waar is of helemaal niet. Nicole ondertussen, heeft af en toe wat moeite om het juiste woord te vinden. Ze ziet een paar mannen voor een winkel staan en komt niet op de naam. Ze zegt eerst buitenwipper (nooit van gehoord), ‘ ja, een omelet” roept ze dan weer???? Bedoel je soms uitsmijter, vragen we? Ja, dat was het woord dat ze zocht. Misschien komt dit door vermoeidheid (ook zij heeft een pessie opgelopen (zou mijn moeder zeggen), of worstelt ze tussen de Nederlandse taal en het Belgisch dialect.

Als we ‘s avonds in Page aankomen begint het net te regenen en te onweren. Eerst wilden we in de stad om wat eten, maar er wordt besloten een flesje wijn/bier in de supermarkt te kopen en een Chinees te halen om de hoek en dit alles op de kamer te nuttigen. Nou, die Chinees was in elk geval een voortreffelijke keus. We gaan slapen en zien morgen wel wat onze plannen gaan worden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.