Santa Fe (Taos)

Verenigde Staten, Taos

In Santa Fe koelt het 's avonds goed af, gisterenavond tijdens ons privé diner aan het zwembad werd het snel fris. Ook op de kamer merk je dat goed, de airco kan zelfs uitblijven, bij ons althans, dus geen herrie op de kamer. De hele week wordt zonnig weer voorspeld met temperaturen tussen 26 en 30 graden, heerlijk.

Rond 10 uur, na het ontbijt, rijden we aan. Vandaag staat in het teken van de Pueblo indianen. We gaan een aantal dorpen bezoeken en het hoogtepunt moet het pueblo dorp Taos worden, ongeveer 100 km ten noorden van Santa Fe. In het eerste dorpje Tesuque Pueblo spreekt Rob een lerares van de lokale school aan. Op haar advies brengen we een bezoekje aan het Peoh Cultural Museum en maken kennis met de manier van leven in dit soort dorpen. We bezoeken ter plaatse ook wat lokale kunstenaars, oa ook beeldhouwwerk. Prachtige beelden staan opgesteld, maar ook zien we de wijze waarop zij het natuursteen bewerken. Vervolgens gaan we naar Nambe Pueblo en vooral het meer met de watervallen. Helaas zien we het bord dat het gesloten is over het hoofd, maar 15 km verder komen we daar zelf wel achter, het hek is dicht. In het naseizoen is er nauwelijks water, dus de watervallen zullen wel droog staan. Dan maar op naar Taos Pueblo.

Na bijna anderhalf uur rijden komen we aan bij Taos Pueblo. Een toch wel op toeristen ingesteld indianendorp. Na een entree van 16 dollar pp te hebben betaald mogen we een kijkje nemen. Leuk, mooi en interessant om te zien, wel jammer dat ook deze indianen beschikken over grote Amerikaanse auto's, dat ontsierd de pueblo wel. Maar met een beetje moeite lukt het om wel mooie foto's te maken. Op amper 15 km hier vandaan ligt de op 1 na hoogste brug (over water) van Amerika. Tussen de bergen ligt een uitgestreken vlakte waar in een diepe canyon de Rio Grande door stroomt. In een totaal vlak landschap loopt een weg en opeens ligt daar de "Gorge" brug. 200 meter onder deze brug stroomt de Rio Grande. Vanaf deze brug heb je een fantastisch uitzicht en vallen er ook mooie foto's te maken. Bij de brug wordt verschillende koopwaar aangeboden. Rob en Yvonne kopen hier een mooi geschilderde vaas voor wat zijzelf vinden een schappelijk bedrag waar zelfs 40% korting op was bedongen. Wat mij opviel is dat de verkoopster direct na de verkoop haar spullen pakte en ijlings vertrok.

We vervolgen onze weg en gaan een kijkje nemen in het kunstenaarsdorp Taos (niet hetzelfde dorp als Taos Pueblo). In verschillende winkels is erg mooie kunst te zien en het is verleidelijk om hier niets mee te nemen. Toch lukt dat ons aardig als we de prijzen horen. Zijn ze helemaal gek geworden, dan moeten ze het zelf maar weten, kopen we toch niets, eigen schuld!

Inmiddels is het bijna 7 uur 's avonds geworden en besluiten we huiswaarts te keren. Als we eenmaal rijden zie ik dat onze benzinetank bijna leeg is. In het eerstvolgende dorp moeten we tanken. Na 10 minuten komen een huis tegen waar heel veel benzinepompen staan, helaas niet meer werkend, dit is een verzamelaar van oude pompen. Iets verder begint het alarmlampje van een bijna lege tank al te branden. Het is inmiddels donker geworden als we in een gehucht gelukkig nog een open pomp tegen komen, net op tijd. We tanken bijna 70 liter, voor slechts 35 euro, dat dan weer wel. Bij het hotel aangekomen eten we de restjes van gisteren op en trekken nog een flesje Italiaanse wijn en een blikje lokaal bier open. Het is wederom een interessante en mooie dag geweest, nu lekker slapen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.