Terug bij af

Frankrijk, Lugeastre Bas

Het was effe goed oppassen deze ochtend. Op het grijze grindpad kropen nogal wat wijngaardslakken en die schutkleur is dan niet zo handig. En als je weet hoeveel moeite die beestje doen, wil ik ze niet per ongeluk vertrappen.

Ze worden namelijk niet meteen met zo’n huis geboren, maar zijn pas een paar millimeter groot. Elke winter kruipen ze onder de grond, metselen het deurtje dicht om later in het voorjaar weer verder te gaan werken aan een groter huis. Ze kunnen wel 30! jaar oud worden, maar in het wild een jaar of 8. Of deze dat gaat halen is wel afhankelijk zijn roekeloze weggedrag.

Na een paar uur werd ik opgeslokt door het bos. Lekker koel, want de zon had er zin in vandaag. Grote stukken zijn hier omgezaagd door de bosbouw. Ziet er verschrikkelijk uit, zo’n slachtveld, maar ruikt lekker! Vooral als de zon de dennennaalden verwarmt.

De etappe was lang en zeker niet gemakkelijker gemaakt door de bosbouwers die de hele weg aan gort gereden hadden. Des te geweldiger was het enthousiaste ontvangst door Boudewijn en Angelique en het frisse koude biertje wat me overhandigd werd. Toch maar mooi geflikt weer! Santé

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Leuk hoor, jouw verslagjes. Kwam me bekend voor van mijn eerste vakantie in 1973 naar Arlanc. Ik kreeg er wandelkriebels van en in combinatie met de recente vakantie in Quercy (wat heeft St. Antonin Noble Val een mooie omgeving voor wandelaars) krijg ik vreselijk veel zin om er weer op uit te gaan.

Albert 2022-06-05 12:55:03

Leuk geschreven, Erg mooie foto's, mooi meegenieten zo

Joze 2022-06-05 16:44:03

Gezellig om als ‘n soort van klein vliegje op je schouder weer mee te mogen genieten van je wandelavonturen Olga! Have a save 🚗💨 at home sweet home!

Botak 2022-06-05 18:40:44

Chapeau madame!

Elly 2022-06-06 00:31:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.