Lausanne

Zwitserland, Lausanne

Het heeft vannacht geregend, veel zelfs volgens de gastheer al wijzend naar het riviertje. Hij liep nog een stuk met me mee om me op het goede pad te zetten. Banjeren op een bospad met haar natte gras is in dit land een nieuwe ervaring. Blijkbaar is Frankrijks nationale hobby; kantenmaaieren - liefst in 2 of 3-tallen - nog niet overgewaaid naar Zwitserland. Het pad was overwoekerd en het gewas kriebelde tot aan mijn oorlellen. Alsof ik uit de douche kwam, zo nat.

Wat een regenbui ook in beweging brengt... naaktslakken! Onontwijkbaar veel. Ik was van mening dat ze planteneters waren, maar had al ooit bemerkt dat ze het prima vinden een van hun geslachtofferde soortgenoten te kannibaliseren. Maar tot mijn verbazing zag ik ze vandaag zag ook smikkelen van een muis.

En het toetje vandaag: Jacqueline is gearriveerd en gaat een paar dagen meewandelen. Morgen dag 1: rustdag in Lausanne :-)

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.