Spanje...

Frankrijk, Asques

Sinds gisteren staat mijn wekker uit! Wat een geluk dat de sprekende klok op de kerktoren naast het kerkhof tussen 22 uur en 8 uur het zwijgen is opgelegd... Ik had gisteren alleen het kerkhof vermeld bij het promoten van onze overnachtingsplek. In de reviews waren immers klachten over de klokken gepost, maar ik wilde het panorama een kans geven. Dat is helemaal gelukt, wat een rustige nacht!
Vandaag passeren we de grens en begint onze expeditie op het Iberische schiereiland. Het is uiteindelijk de bedoeling om Portugal te gaan verkennen en via Andalusië en de rest van de Spaanse kust terug huiswaarts te keren. We zullen wel zien.
Eens voorbij Bordeaux wisselt het landschap van immense akkerlanden naar monotone pijnboombossen. Dit is een zeer dunbevolkte streek. In Bayonne nemen we even pauze om te tanken en boodschappen in te slaan.
Na veel wikken en wegen rijden we naar Zarautz, een surfparadijs, waar onder andere BoardX elke zomer zijn kamp opslaat en een plek die bij onze kinderen mooie vakantieherinneringen oproept. Zelfs wij waagden ons hier in 2015 even op de surfplank, met onze Joris als monitor! Ècht talent is aan ons echter niet verloren gegaan!
Vandaag gaan we lekker wandelen en poetsen en de was doen...
De wandeling naar Zarautz is zalig! Een steile trappenwandelweg kronkelt naar het strand. Daar mag Nala los, ze ziet die grote vlakte en is door het dolle heen. Ze speelt met enkele passanten, een te opdringere, witte poedel wimpelt ze af, ze graaft putten, we zien een gelukkig hondje! Een zestal surfers zoekt met winter-wetsuit de golven op. Brrr!!! Wij trakteren onszelf op een cappuccino en laten de mussen meegenieten van het koekje! Ze hebben lef, die tjilpers!
Als we terugkeren, zakt de zon achter de rotsen. De klim lopen we samen met een Vlaams gezin. Hun zoontje loopt net als Nala op vier 'pootjes' omhoog en via onze 'puppies' geraken we aan de praat! Al snel duiken raakvlakken op. De papa had lesgegeven in Hagelstein, Paul zijn middelbare school. Een klasgenoot van Paul had hij nog in een directiefunctie gekend! Hij had hier vroeger gesurfd en als meubelmaker had hij zijn werkcamionet van een demonteerbare woonunit voorzien om op vakantie te gaan.
Bij terugkomst is onze was klaar voor droogrek en droogkast! Vandaag is het weer mijn beurt om te koken: de onvolprezen pasta met prei en zalm met curry! Paul gaat ondertussen het gevecht aan met de app van de bustickets... Zelfde calvarie als bij ons! Uiteindelijk gaan we hulp vragen, de receptionist tikt een fictief (Spaans) ID-nummer in en opeens krijgen we wel een ticket beet!
Plan voor morgen: Bilbao en dan vooral Guggenheim bezoeken.
Na de afwas en douche genieten we bij lezen en schrijven van de lichtjes in Zarautz en Getaria... Op de achtergrond klotsen de golven in de baai.
In al zijn eenvoud een prachtige avond.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Mooi strand! Zeker met Nala in actie. Die andere beestjes zijn niet minder actief en St. Franciscus is niet ver weg. Zalm met prei en pasta... mmm... gaan we ok nog eens doen. Slaap wel!

Godelieve 2024-02-19 23:16:38

Wat kun je mooi schrijven Imelda ,ik bewonder jouw woordenschat, sommige wörden moet ik zelfs op gaan zoeken in het Vlaamse woordenboek! Chapeau!

Cili 2024-02-20 09:18:32

Mooie zichten inderdaad , en mussen die uit je hand komen eten heb ik nog nooit gezien en Nala heeft die beestjes niet weggejaagd ? goed opgevoed zeker...

Rita en Paul 2024-02-20 09:18:50

Prachtige foto's, Nala speelt de hoofdrol.

Rita 2024-02-20 09:42:37

Mooie foto's ! Wat geniet ik toch telkens weer van je schrijfstijl !

Frieda Van der Auwera 2024-02-20 12:51:07

Heel mooie zee en die golven, de longen zullen zich nu wel gevuld hebben met frisse zuivere gezonde zeelucht!

Agnes 2024-02-20 16:08:38

Na enkele dagen vakantie (aan zee - met goed weer) pikken we de draad op bij het lezen van jullie boeiende verhalen inclusief verzorgde kiekjes. Nu de andere kant uit, naar Spanje en Portugal. Eens te meer een toffe uitdaging. Bedankt dat we mee mogen genieten van jullie belevenissen.

Cyriel en Lieve 2024-02-20 20:52:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.