Who pays the ferryman?

Griekenland, Municipal Unit of Corinth

Vanmorgen rustige ochtend: aangezien we de voorbereidende loos- en tankverrichtingen al hadden uitgevoerd, was ontbijt en toilet maken de voornaamste bezigheid. Of toch niet? De buitenmat, al sinds de aankoop het 'zwèt beest' van mijne Soe, moest nog opgeplooid worden en door de regen plakte daar boven en onder 'jeir' in! Met de rubberen Aldi-veger is dat echter een klus van niks en tijdens de scheerafwezigheid was de klus geklaard!
Op weg naar de haven lezen we de verordeningen van de ferry nog eens na, blijkt dat ik altijd met 3 uur vooraf aanmelden in mijn hoofd zat en volgens de tickets volstaat 1 uur! Tussenstop voor wandeling dan? Er is een 'botanic garden' vlak in Athene. Gratis toegang, goede reviews. Wij daarheen. Aan de ingang blijken honden weer canis non grata. De wachter licht toe dat het is omdat er wildlife is en dogs disturb it! Ik kan me niet bedwingen en vraag of de wild dogs dat ook weten? 'We don' t have wild dogs here!', zegt hij, zonder in de lach te schieten!
Bij de haven doen we dan maar een ommetje langs de boten en gaan - op aanraden van de receptioniste van Blue Star een koffie drinken!
We herinneren ons de ordelijke, minitieus gecontroleerde check-in bij de ferry naar Ierland en bereiden ons nauwgezet voor!
De wachtrij is ... er niet en we rijden dus richting open muil van de overzet! Een walkie-talkieman roept van ver: 'Samosss, Karlovasssiiii?' en kijkt van ver op ons ticket! Kwak, een blad met Karlovassi onder de wisser en een rap rap-gebaar. Vanaf dan volgen de instructies mekaar snel op! We krijgen een plekje in den hoek, lopen naar de ingang voor mensen en naar de receptie voor onze hut, krijgen een hut, worden er persoonlijk heen gebracht en NERGENS is ons paspoort opengeweest! Het moet zijn dat we er eerlijke mensen uitzien!
In onze petfriendly cabin, kiest Nala meteen mijn bed uit als nestje, ik zal vanavond niet veel plaats hebben! Na onze meegebrachte fruitjes met yoghurt gaan we op verkenning en tijdens het uitvaren geraken we - via de charmes van onze border - aan de praat met een koppel Amerikanen. Nala was even stil en had het restje sandwich uit hun rugzak gepikt, ze konden er gelukkig mee lachen! Verder het werk, de (klein)kinderen, respect en talenten ... Toffe ontmoeting! Sue (van Suzanna) vond het grappig dat wij elkaar Soe noemen! Zij stapten af bij het eerste eiland; ze had mooi hotel geboekt 200 km van Athene ... Er zat toevallig wel een ferry tussen!
Onze kilometerteller staat ondertussen op 3 862 km!
Als de zon ondergaat, douchen we nog en kruipen voor het eerste deel van de nacht alvast in bed! Sloppel!

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Fijne maar korte rust gewenst! Tot straks!

Pieter 2022-09-23 19:16:37

Welterusten én een behouden vaart!

Cili 2022-09-23 19:19:52

Wat een avontuur en Nala gedraagt zich als een echte toerist, netjes op de stoel, genieten van de zeewind en zon. Zalig.

Jos en Chris 2022-09-23 23:06:20

een ferry nemen is zalig en zo te zien ook voor Nala ,wat een diva hahaha

Rita en Paul 2022-09-24 08:52:36

Voor mij het leukste verslag! Fijn toch als alles meevalt. Het is dan ook geschreven op het ritme van het verloop. Nog veel chance!!!

Godelieve 2022-09-24 11:18:50

ffan tastis moeke

ech 2022-09-24 11:27:00

Nala geniet nog het meest

Greet 2022-09-27 21:37:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.