Vertrek tot Kemmel

België, Koksijde

Officieel weg!
21km thuis-Leuven.
Vlotjes op tijd in het station, nog een toffe babbel met twee jonge gasten over Werchter, Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers, het slijk, het lot ... Fietsen op het perron krijgen was een 1-2-3-klus dwz in drie keer alles naar boven sjouwen. We hebben dan ook allebei 2x50 kg bij (fiets plus bagage). We leren het nooit!
Op de trein geraken was nog zo'n evenement: we moesten in het midden wachten en dan aan de treinbegeleider vragen of we vooraan of achteraan de fietsen konden stallen. Twee begeleiders: 'Helemaal achteraan, het platform staat al vol! De trein ook.' Euhm? Rennen dus, want die laatste wagon was heel klein!
Twee trappen. Een klein kotteke ... Heffen, sleuren om die fietsen boven te krijgen, gelukkig hulp gekregen van een fietsende Deen. Fiets 2 binnen en tuuut de statie vertrok! Paul heeft nog wat vertimmerwerk gedaan zodat andere reizigers op hunne kant konden passeren.
In Oostende is het station gelukkig gelijkvloers! Langs den Dijk (!) zijn we dan helemaal tot Nieuwpoort gefietst. Dat is ocharme 17 km maar met tegenwind lijkt dat een veelvoud! Instant scrub, gratis zandstraling en overal zand!
In plaats van het geplande uur duurt het twee uur voor we aan het Albert-1-monument staan. Vandaar zoeken we Bommenvrij - het pand waar CWRM (Coming world remember me) constant workshops houdt. Je kan er een beeldje boetseren: een ineengedoken figuur, beschermd door de armen, maar met een sterke rug. Voor 5 euro word je peter of meter van één van de 600 000 gesneuvelden tijdens WOI. In 2018 worden de beeldjes in Domein Palingbeek geëxposeerd.
Van Nieuwpoort ging onze tocht echt van start (zonder de gsm van papa weliswaar, die steekt nog in de werkschort - hopelijk) via Diksmuide, Ieper naar Heuvelland waar we pas om 21u onze vertrouwde plek in het bos kunnen opbouwen.
Zware dag, 96km.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Allee, van tactiek gesproken. veel moed, het komt goed.

de paepe louis 2016-07-04 15:33:05

aan de foto's te zien.....ben je daar enige maanden geleden al es gepaseerd??

Guido 2016-07-04 21:54:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.