Met Raven, de cheeta ...

Zuid-Afrika, Oudtshoorn Local Municipality

Gisteren sloten we de dag af in een bijzonder gezellig, lekker restaurantje, de Nostalgie. Interieur zag eruit zoals het klinkt met super bediening en niet duur. Achteraan in de menukaart stond een tip om geen geld aan bedelaars en would-be-parkeerwachters te geven, maar een voucher om eten te kopen. Daar waren we wel voor te vinden. Toen we uitleg vroegen, zei de bazin dat ze gestopt waren, want de homeless gooiden de bons gewoon weg ... Ze kopen liever drank en drugs. De garçon stelde zelfs voor om ons naar de B&B te begeleiden, maar het zou wel lukken ... Vandaag gaan we met de wagen! Vooral het kleine ventje dat ons tot aan de poort volgde en vandaag terug belaagde, willen we mijden. Harde wereld, maar ze kiezen voor de straat ...
Voor de rest weer een topdag!
We begonnen in Cango Wildlife waar ze kweekprogramma's hebben om katachtigen en andere bedreigde dieren te redden ... soms is de habitat van dieren zo bedreigd dat ze enkel nog in gevangenschap kunnen verderleven.
Mooi opzet en dieren zagen er echt gezond uit. Krokodillen waren in slowmotion wintermodus, maar toch zagen we er een zich verleggen en pootjes rekken. Ze hadden in een afgemaakte krokodil ooit zes paar schoenen gevonden ... dat wil zeggen ... de gids vertelde dat je bij een aanval je vuist in haar keel moet duwen en hopen dat ze dan eerder verzuipt dan jij ... Stokstaartjes, grote vleermuizen, een blachk mamba ... Roofvogels en vele andere dieren worden bedreigd door de mens omwille van jacht en bijgeloof, zo geloven ze hier dat je van de hersenen van een arend in de toekomst kan kijken.
Papegaaiachtigen kwamen op onze handen en schouders zitten en kwamen knabbelen. Topattractie waren natuurlijk de katten. Prachtexemplaren. Hier hadden we onze ontmoeting met Raven, een cheeta van 22 maanden. Ze spinde toen ik achter haar oren aaide en ze legde haar kop op de grond, volgens de trainer een teken van vertrouwen. Oooh! Eigenlijk kan onze Flor nog wel wat leren van de meegaandheid van dat wild dier! Huispoezen kunnen rare gewoontes hebben, zei de trainer om me gerust te stellen!
Vervolgens reden we naar de rijkmaker van Oudtshoorn, de struisvogels. In de glorietijden was de waarde van een kilo veren hetzelfde als die van een kilo goud. Na de eerste wereldoorlog taande de business en sinds de jaren tachtig is door de populariteit van het vlees en het leder, de struisvogelkweek terug in trek.
We kregen een boeiende rondleiding, een gids voor ons twee inclusief nekmassage door struisjes! Wist je dat struisvogelleer na kangoeroe het sterkste leder is? Net voor de krokodil?
In twee musea hier zagen we hoe struisvogels de grandeur van het oude Oudtshoorn bepaalden. Ook een paar treffende, Zuid-Afrikaanse spreuken over eerleiijkheid gelezen ... Interessant!
In een gordijnenwinkel hebben we voor geen geld 16 placemats gekocht, ik moet zelf nog wel een beetje naaien! Maar helemaal in de kleuren van hier, love it!
Nu genieten we nog van de avondzon op ons terras, lezend, schrijvend, foto's selecterend ... In de palmbomen voor ons kwetteren de weavers in al hun kleurenpracht ... so nice!

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

het is je gelukt, je hebt een cheeta kunnen aaien, geweldige beestjes he, maar jij hebt ervaring zat met uw cheeta thuis! eentje om in te kaderen nog veel plezier

liliane 2018-08-22 20:09:39

die vleermuis...eentje met ballen aan zijn lijf

liliane 2018-08-22 20:11:56

Is da lekker?? struisje??

guido 2018-08-22 20:21:48

Emelda, je bent populair bij die beestjes daar!

Greet 2018-08-22 23:15:34

wat een beestige dag , het ene beestje duidelijk wat liever dan het andere … wat een ervaring !!!

Paul en Rita 2018-08-22 23:28:37

Ja onze flor komt nog juist voor te eten en zelfs aaien mag niet meer! Breng maar een cheetah mee in de plaats..

Joris 2018-08-24 06:52:32

Mag ik een tikkeltje positief jaloers zijn?

Rita 2018-08-27 18:56:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.