Naar Nederland

Duitsland, Felsen

Vanmorgen zijn we als ochtendwandeling naar de warme bakker afgezakt: croissantjes en pistoletjes, mmmm! Dus er was brood en nu kan het toostbrood morgen nog 'dienen'!
Via een paar omleidingen zitten we verbazend snel in Nederland. Na twee uur rijden, gaan we wandelen bij de Zandverstuiving, De Haeren, nabij Nunspeet. Landduinen en hier mag Nala gewoon los rennen. Ze leeft zich uit, socialiseert met enkele honden en wij ondervinden dat zandwandelen best vermoeiend is!
Vervolgens rijden we naar Wijk bij Duurstede ten zuiden van Utrecht en Amersfoort. In dit dorp woont de Nederlandse buur van enkele dagen geleden in Zweden. Hij vertelde zo enthousiast en met veel liefde over zijn streek. Zijn verhalen overtuigden ons om via deze omweg naar huis te rijden! We slapen bij het haventje, aan een molen. Typisch Nederland dus. Er is hier heel net sanitair voorzien.
We zitten aan de meest noordelijke grens van het Romeinse Rijk, een handelspost van de Vikingen en een middeleeuwse vestingstad. Nederrijn en Lek stromen hier. Langs kasteel Duurstede - van daar de naam! - starten we onze stadswandeling. Fanfares en doedelzakspelers luisteren de namiddag op. Er treedt ook een groep meisjes op met een act Show twirl, dat is een variant op majorettenoptredens, maar met meer gymnastiekoefeningen ipv dans. Fijn om in de stemming te komen. We wandelen via enkele winkelstraatjes naar de markt. Echte snuisterplekjes, boekenshops, brocante,... Onze 'gidsen' hadden verteld over 'De Graanschuur', een lunchrestaurant. Hun dochter hielp daar soms om mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt toch aan het werk te krijgen. Eten ging niet meer wegens bijna gesloten, maar een ijsje kon nog net! Na de Ronde zijn we mosselen gaan eten op Het Terras met zicht op het haventje. En zo vieren we onze waarschijnlijk laatste vakantieavond.
We hebben de volgende dagen nog onze handen vol met poetswerk, was en opkuis van de Floribus, maar allicht staan de russen met een aanvalsplan in den hof en we zijn benieuwd naar onze groentekes en bloemekes... Bovendien mogen we volgende zaterdag gaan feesten! Nog genoeg fijne vooruitzichten!

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

ja wadde, en ik begon er net in te komen. Prachtige reis weerom en verslagen alsof we 2 vliegen op je schouder waren. Ik leg alvast de rode loper uit

Dan en Wim 2023-07-02 21:43:36

De Veluwe is óók een mooi gebied en jullie zijn/waren hier nog altijd van harte welkom🤩Mooie reis gemaakt iig🔝👍📷

Camperen2023 2023-07-02 22:01:43

Jammer dat de reis er nu al op zit. We waren het al gewend om elke dag het verslag te lezen en de foto's te bekijken... Op naar de volgende!

Dirk/Patricia 2023-07-02 22:11:36

Ik vraag mij af wat Nala over mama fuut denkt. Verder tonen de foto's overduidelijk dat jullie in het land van Toon Hermans mosselen eten. Kunnen jullie niet nog wat ommetjes maken ? Maar ja, aan alle mooie liedjes komt een eind! Bedankt om al die mooie en fijne dingen met ons te delen! En zaterdag zal het een echt zomers feest zijn! Er wachten ons 30°!

Godelieve 2023-07-02 22:17:16

Die mosselen en dat ijsje zie ik ook wel zitten en laat thuis dat gras maar groeien zodat je in form bent zaterdag .... Wel spijtig dat we geen reisverslag meer krijgen maar we kijken uit naar de volgende reis !!!

Rita en Paul 2023-07-02 22:35:07

Ik sluit mij aan bij de andere schrijvers die ook de verhalen en foto's zullen missen. Welkom thuis!

Rita 2023-07-02 22:39:17

Zo fijn om mee te mogen genieten van alweer een onvergetelijke reis. Geniet maar van alle herinneringen aan deze reis. Veel liefs

Veerle 2023-07-02 23:58:44

Ik had wat leesachterstand, we zijn ook net terug van Spanje. Dus wassen, strijken…. Jullie verhalen waren een vaste waarde, we gaan ze missen. Hopelijk broeit er snel weer iets…

Caroline 2023-07-03 00:03:47

Wat gaat de tijd toch snel .....het einde van een schitterende reis nadert.... maar de mooie ervaringen, herinneringen van deze reis zullen altijd blijven. Dankjewel om mee te mogen genieten.

Frieda 2023-07-03 08:28:40

Amai wat een avontuur het zit er weer al op uitkijken naar de volgende en een goede terugreis !!

Gerda.witters@outlook.be 2023-07-03 13:22:41

Dank je wel voor het prachtig reisverhaal en de mooie foto's.🫠

Sonia Verlinden 2023-07-03 19:02:07

Het Hoge Noorden is fantastisch, zo zagen we en lazen we. Denemarken, Noorwegen, Zweden... Elk land heeft zijn charmes en zijn eigenheid. De sneeuw, de watervallen, de kampeerplekjes, de bergtochten, de zwempartijen (met Nala als winnares), en zo veel meer... herinneringen die opgeslagen zijn in ons eigen geheugen, hoewel we de foto's en verslagen nog meermaals zullen gaan bekijken. Knap gedaan! Zo mooi is ook het thuiskomen. Een nieuw begin op het ook mooie Grashei.

Godelieve 2023-07-03 22:09:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.