Ohrigstad (Iketla Lodge)

Zuid-Afrika, Greater Tubatse Local Municipality

Vandaag hebben we een rustig dagje! Er zijn rondom de lodge verschillende wandelingen uitgezet door de vallei, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. De langere routes worden ons afgeraden, dus we besluiten uiteindelijk de gele route te lopen van 4 kilometer en ongeveer 1,5 uur.
Na het heerlijke ontbijt vertrekken we om iets voor half tien. We dalen eerst een eind de vallei in, lopen een heel stuk door de dichtbegroeide vallei en uiteindelijk weer terug naar boven. Onderweg genieten we van het uitzicht, de vele vlinders en we horen vooral veel wilde dieren. We vermoeden apen en jakhalzen, maar het is lastig als je er helemaal geen verstand van hebt 😁. Gelukkig geen luipaard tegengekomen! 😅
Eenmaal terug relaxen we wat bij de lodge, genieten we van een heerlijke lunch en vertoeven de rest van de middag bij het zwembad. We zijn het niet zo gewend om zo rustig aan te doen op vakantie, maar eigenlijk is zo’n dagje tussendoor best lekker! Aan het zwembad zie ik op een gegeven moment in m’n ooghoek iets bewegen; we zien een groepje apen. Ze maken veel lawaai en we begrijpen van Peter dat dit komt omdat ze aan het paren zijn. Gezellig 😂. Ook spot Johan nog een kleine antilope. Zo bijzonder! Daarna genoten van de buitendouche bij onze lodge tijdens zonsondergang 😍
‘s Avonds eten we weer voortreffelijk. Diner is inbegrepen hier en we krijgen net als gisteren 4 gangen. Ik heb alleen een foto gemaakt van het voorgerecht en het toetje, maar de rest was ook echt lekker! Ook krijgen we nog gezelschap van een gezellig salamandertje, gelukkig zit ie aan de andere kant van het glas. In onze lodge heb ik er gisteren ook al één gezien, gelukkig verdween ie ook weer snel. Ik vind dieren heel lief en leuk, maar salamanders in de buurt van m’n bed vind ik niet per se een feestje.
Morgenochtend om 7 uur doen we nog een wandeling met Peter als gids. Het is zoveel leuker als iemand veel kan vertellen over wat je ziet! Daarna is het tijd om door te rijden naar onze volgende stop. Echt enorm genoten van deze plek!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Klinkt goed hoor! Misschien toch iets voor november🤪😘

Jellan 2022-09-26 20:28:12

Wat gaaf!!

Mirjam 2022-09-27 20:35:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.