Paardrijden, Reykjavik, Blue Lagoon en het Noorderlicht!!

IJsland, Reykjavík

Vanmorgen vertrokken René, Johan en Emma richting de paardjes voor de Lava tour! Nicoline vond t nog iets te hefitg, dus die bleef lekker thuis. We kregen allemaal ons eigen IJslandse paardje toegewezen en verzamelden met een enorm grote groep in een soort Paddock. Daar konden we allemaal opstappen en werden we afgesplitst van de groep die graag alle snelheden wou uitproberen. Wij gingen in een rustige stap onder de prachtige zonsopgang over de lava richting de bergen. Daar splitsen we in een groep die alleen maar wou stappen en een groep die ook wel wou tölten (de speciale gang van het IJslandse paard). Emma ging met deze laatste groep mee en Johan en René bleven in de stapgroep. René kreeg een halve hartverzakking omdat zn paard uitgleed, Johan had een mega eigenwijs paard die niet deed wat ie wilde, maar verder hadden ze het enorm naar hun zin! Emma heeft er echt enorm van genoten. Van de bijzondere paarden, maar ook zeker van de prachtige omgeving. Daarna terug naar Reykjavik, waar we lekker geluncht hebben met Jolien in onze AirBnB, waarna we een rondleiding kregen van Jolien langs de hoogtepunten van Reykjavik. Vervolgens snel in de auto, samen met Jolien, naar de Blue Lagoon, waar we om 16 uur gereserveerd hadden. Even opwarmen van het snorkelen van gisteren :). Heerlijk warm was het zeker, een maskertje met helende klei op ons gezicht en een prachtige zonsondergang gekeken! Om 19 uur kwamen we erachter dat we eigenlijk best honger hadden, dus toen hebben we het warme water (toch met een beetje tegenzin) verlaten en zijn we terug gereden richting Reykjavik. We hadden het plan om uit eten te gaan, maar inmiddels was het al 20 uur en hadden we vooral behoefte aan FastFood, met de nadruk op Fast. Dus snel naar de KFC, waar het eten ons heel erg goed deed. Toen Jolien thuis afgezet en afscheid genomen, want morgen vertrekken we naar onze volgende bestemming! Terwijl ik net klaar was met typen, word ik gebeld door Jolien: Emm het noorderlicht!! We zijn nog nooit zo snel naar buiten gerend naar het park achter ons appartement en inderdaad: we zagen het!! Vaagjes, maar toch duidelijk aanwezig. Er was wel iets teveel licht van lantaarnpalen en huizen, dus we zijn snel in de auto gesprongen, Jolien opgehaald en naar een mooie plek gereden waar het superdonker is. Het noorderlicht werd steeds beter zichtbaar en veranderde constant. Het was zo ontzettend mooi! Zeker een dingetje wat we van onze bucketlist kunnen afstrepen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ohhhhh waanzinnig!! Prachtig lijkt me dat om mee te maken! En dan bedoel ik de rit op de IJslanders, èn t Noorderlicht!! Wow!!

Jellan 2017-01-29 00:37:37

Wat een mazzel zeg, om de dag op die manier af te kunnen sluiten!!! Moet er fantastisch uitzien!!!

Riko 2017-01-29 08:08:49

Rene heeft wel geluk met het uitglijden geloof ik! Wat ontzettend gaaf dat jullie het noorderlicht mochten zien!

Miranda 2017-01-29 09:03:58

Wat een fantastische dag hebben jullie gisteren gehad. Echt super! Op naar de volgende mooie dag.

Sjoukje 2017-01-29 10:06:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.