Bratislava - Novi Sad

Servië, Petrovaradin

Vandaag een kort verslagje, dat is ook wel eens lekker voor jullie en ook voor mezelf.. 😄. Vandaag verlaten we Bratislava weer en zetten we onze reis voort naar Novi Sad. Na het ontbijt vertrekken we rond 8.30 uur en onze eerste bestemming is Esztergom, net over de grens in Hongarije. Hier viert een collega van Johan vakantie met zijn vriendin, dus daar gaan we even langs. We drinken daar wat en eten een stukje taart, maar gaan na een uurtje weer weg, want we moeten nog een aardig stukje. We komen langs Budapest en zijn rond 15 uur bij de grens met Servië. Hier staan we uiteindelijk ongeveer een uur in de rij. Servië is geen onderdeel van de EU, dus dat betekent douane en paspoortcontrole. Hierdoor waardeer je toch het Schengenakkoord weer wat meer. We moeten langs twee poortjes, bij het eerste poortje controleren ze paspoorten en willen ze in je kofferbak kijken, bij het tweede poortje krijg je een stempel in je paspoort. De man bij het tweede poortje is een beetje vreemd. We geven onze paspoorten, vervolgens legt hij die neer en loopt ie zonder erin te kijken of iets te zeggen weg. Na een minuut of 5 komt ie weer terug, krijgen we onze stempel en mogen we doorrijden. Ik denk dat ie even moest plassen ofzoiets. Vanaf de grens is het nog een uurtje naar Novi Sad, daar komen we rond 17 uur dus aan. We moeten even zoeken naar het appartement en daarna naar onze parkeergarage, maar we hebben alles gevonden. Het appartement is groot maar wel warm en heeft 3 verdiepingen. Alleen op de bovenste verdieping is airco, hopelijk kan die de middelste verdieping ook een beetje koelen, want daar is ons bed. En anders gaan we toch boven slapen. We lopen vanaf het appartement in 5 minuten naar het centrum en eten daar een pizza. Ze hebben hier op het terras vernevelaars in plaats van heaters en dat is echt heerlijk met deze temperaturen (30+ graden). Om de paar minuten komt er heerlijke koude nevel uit! We lopen na het eten nog een stukje door de winkelstraat en gaan daarna terug naar het appartement. We blijven hier maar één nachtje, morgenochtend gaan we hier de stad verkennen en daarna rijden we door naar Belgrado.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Rare man voor t stempel??? Hier in Porto slepen ze je auto weg.( geen bord te bekennen , zelf maar uitzoeken waar je auto dan staat) keurig een kaartje achter de ruit net als de andere auto's. Na 112 euro boete en 20 euro om er te komen (tuktuk) en 1 uur en 10 min verder hebben we de auto weer. DAS PAS RAAR!!

Sjoukje 2019-08-07 21:42:40

Pff wat n gedoe bij de grens, dat zijn we inderdaad niet meer gewend🥴 Dat toetje ziet er héérlijk uit😊

Jellan 2019-08-08 08:08:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.