Veranderde planning

Portugal, Ribeira Grande

Als om 7 uur de wekker afloopt, staan we vol goede moed op want we gaan vandaag op zoek naar walvissen en dolfijnen!

Wanneer we de rolluiken opendoen blijkt de lucht echter weer eens helemaal potdicht te zitten. Desondanks pakken we toch alle spullen in, trekken we Escha haar walvissenrompertje aan en gaan we naar Ponta Delgada. Onderweg hebben we flinke regen die niet meer stopt. Aangekomen bij de touroperator hangt de eigenaar/kapitein druk bellend en met een betrokken gezicht aan de telefoon.

Na een tijdje roept hij iedereen bij elkaar en legt uit dat het hele eiland inclusief de zee potdicht zit en er door de combi wolken, regen en mist niet veel te zien is. Daarnaast staat er een flinke wind die het allemaal niet beter maakt. Desondanks gaan we het proberen, maar niemand hoeft te betalen en als het niets is keren we op zijn risico gewoon weer terug naar de haven. Zodra we de haven verlaten hebben slaan de golven hard tegen de boot en blijkt het op zee nog mistiger dan op land. 20 minuten na vertrek staan we dan ook alweer aan land en worden we keurig omgeboekt naar de tocht van morgenochtend.

Het is half 10 en we hebben nu eigenlijk geen idee meer wat we willen doen in dit slechte weer. In het reisboekje zien we een ananasplantage die ook tours aanbieden op 10 minuten rijden en dus vereren we die maar eens met een bezoek. We krijgen een gratis privé tour met veel uitleg, Escha speelt met de plaatselijke kat en wij kopen een magneetje en we eten alledrie een overheerlijke ananas. Onze gids weet trouwens te melden dat ze zich niet zo’n slechte augustus kan herinneren dan die van dit jaar op weergebied. De hoeveelheid regen is vrij normaal, maar normaliter zou het direct erna moeten opklaren met een zonnetje, iets wat dit jaar helaas voor ons bijna niet is gebeurd. Juli daarentegen was ouderwets prachtig, maar deze maand wil het maar niet vlotten......

We hebben het kunnen rekken tot iets over elven en keren weer terug naar Ribeira Grande. Daar besluiten we maar direct te gaan lunchen en rijden naar het strand waar we in de plaatselijke beachclub een heerlijk broodje tonijnsteak en hamburger wegwerken. Ondertussen slaan de hoge golven hard op het strand en zijn er veel surfers in het water. Ribeira Grande staat dan ook bekend als dé surfhotspot van de Azoren. Na de lunch besluiten we naar Caldeira Velha te rijden, een natuurpark met natuurlijke warmwaterbronnen. Na even snel de zwemspullen te hebben opgehaald in het appartement wandelen we al snel het park binnen. Omdat Escha alleen in de auto heeft geslapen verwachten we snel klaar te zijn, maar omdat dit dicht bij het appartement ligt nemen we de gok.

Al in het eerste bad heeft Escha echter de grootste lol. Wij overigens ook, want als we in dit bad staan snappen we ineens waar de Tropische zwemparadijzen in Nederlands op zijn gebaseerd. Een natuurlijk waterval met warm water, een warm mineraalbad en dit omringt door palmbomen en varens. We genieten van het natuurschoon en na een poosje gaan we naar de 3 overige baden die iets lager in het park liggen maar iets warmer zijn doordat zij rechtstreeks water uit een natuurlijke geiser krijgen. Al snel blijkt daar ook een nadeel aan te zitten, want eerder in Yellowstone hebben al kennisgemaakt met de geur van deze geisers. Dit is hier niet anders en hoewel heerlijk warm ontspannen, krijgen we af en toe een flinke walm rotte eieren te verduren.

Hoe dan ook, Escha heeft het enorm naar haar zin met het spelen met mos, zwaaien naar andere mensen of gewoon zittend chillend bij papa en mama. Zelfs de regen die af en toe nog valt maakt niet uit. Sterker nog, na ruim 1,5 uur! te hebben doorgebracht vinden wij het zelf wel mooi geweest en drogen we ons verrimpelde prinsesje af. De lucht is inmiddels redelijk opgeklaard, maar het is de hoogste tijd voor een laat middagslaapje en dus gaan we terug naar het appartement.

S’avonds gaan we uit eten bij hét top visrestaurant van de omgeving (ze hebben ook kip en biefstuk gelukkig) en na een heerlijke vis voor Jeroen en Kipfilet voor Mariska is het alweer hoogste tijd om naar bed te gaan. Morgen moeten we voor de tweede dag op rij vroeg en de weersvoorspellingen zijn nog altijd zeer positief met een onbewolkt zonnetje voor zowel Ribeira Grande als Ponta Delgada.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Super mooie foto's, en weer erg leuk geschreven xxxx

Nora 2019-08-30 21:37:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.