Route 66

Verenigde Staten, Needles


Vandaag uitgecheckt in ons hotel in San Diego en vertrokken richting Grand Canyon. Omdat Grand Canyon nogal ver weg ligt, hebben we een tussenstop in Needles.

Omdat we voor deze "verbindingsetappe" de hele dag ingepland hebben, konden we een omweg maken via de wereldberoemde route 66, waardoor we er uiteindelijk ruim 6,5 uur over hebben gedaan. De natuur onderweg was erg mooi met veel bergen en vergezichten! De route 66 zelf was ook erg cool, eigenlijk exact zoals je je voorstelt. In de middle of nowhere, je komt niets of niemand tegen en net alsof je op de prairie rijdt met droge grond en uitgedroogde bosjes. Met harde wind waaien de bosjes met grote regelmaat over de weg, waardoor het film idee nog meer wordt versterkt!

Uiteraard hebben we de nodige foto's gemaakt met het route 66 logo. Blijkbaar waren de weinige mensen die hier komen voorbereid op onze komst, want exact op de plek waar wij stopten stond met witte steentjes J+M in de berm geschreven. Hoe toevallig is het als je exact daar stopt op een route van ruim 500 kilometer??!! Jammer genoeg was dit wel 1 van de weinige echte hoogtepunten van ons route 66 avontuur, dat zich vooral kenmerkte door vervallen huisjes, dorpjes en duistere trailerparks waar nog gewoon mensen wonen. Samen met de uitgestrekte droge vlakte waar je niemand tegenkomt, doet het vooral denken aan het decor van een slechte horrorfilm.

Ook Needles, onze overnachtingsplaats, was compleet uitgestorven en had een treurig aangezicht door de vele leegstand van winkels, huizen en tankstations. Met de nieuwe snelweg I-40 over, in plaats van door, het stadje heen is ons gelijk de inspiratie voor het "Cars verhaal" duidelijk geworden. Al met al kunnen we natuurlijk wel zeggen dat wij op 'The Motherroad' van Amerika hebben gereden, en dat is natuurlijk toch weer heel erg cool!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.