Daar gaan we weer!!

Nederland, Amsterdam


Zonder echte voorbereiding, maar wel met veel gestress en gehaast is het zover.....Er staat ons weer een -hopelijk- mooie en overgetelijke rondreis te wachten.

Bestemming is ditmaal Bangkok in Thailand. Na de vele goede verhalen van familie, vrienden en collega's over Azië, hebben we de gok zelf ook maar eens gewaagd. We zullen ons de komende maand gaan vergapen aan de rijke cultuur, het heerlijke eten, schitterende natuur en wilde dieren. Al bestaan die wilde dieren in Thailand helaas ook uit reusachtige spinnen, wat uiteraard zorgt voor enige spanning vooraf. Om 21.40uur zullen we vanaf Schiphol met Eva Air vertrekken naar Bangkok, waar we op vrijdag 7 november 14.35 uur lokale tijd hopen aan te komen. Om filestress te vermijden zijn Aad en Irene al om 15.00 uur in Hendrik Ido Ambacht en nadat ze hebben meegeholpen met de laatste inpak- en schoonmaak dingetjes, zijn we nu toch echt gereed voor vertrek!!

Zoals verwacht zijn we de files voor en besluiten om 16.15uur maar alvast wat te eten bij het truckersrestaurant Resto a4, boven de snelweg bij Hoofddorp. Na geïnformeerd te zijn over het menu van de dag is de vakantie van Jeroen alvast geslaagd: Boerenkool met verse jus, rookworst en een bal gehakt.....Na uitgebreid smullen van al dit oerhollands lekkers is het inmiddels kwart over 6 geworden en de hoogste tijd om de bagage te gaan droppen. Als we wegrijden van de parking zien we aan de overkant dat er een ongeluk met een touringcar heeft plaatsgevonden en de weg terug voor Aad en Irene helemaal vaststaat. Hierop besluiten zij dan maar mee te gaan Schiphol in, om daar nog een bakje koffie te drinken. Na 1 reistas te hebben geseald en de ander goed op slot te hebben gedaan, leveren we de koffers in en is het moment van afscheid daar. Na de gebruikelijke tranen bij de gebruikelijke personen (hint: het waren niet Aad en Jeroen), was het tijd voor de douane. Helaas voor Mariska dit keer geen jonge, afgetrainde mannen bij de Marrechausse, maar het mag de pret niet drukken.

Na een paar uur ronddwalen, tijdschriften kopen, filmpjes kijken op de tablet en natuurlijk het onvermijdelijke pilletje voor Jeroen, is het tijd om aan boord te gaan. We komen binnen bij de Royal Class, waarna we via de Elite Class helemaal naar de staart naar onze eigen Economy plaatsen moeten lopen. Net op het moment dat we tegen elkaar zeggen dat die Taiwannezen handige verkopers zijn door je met je Economy ticket eerst door alle luxe verwennerij te laten lopen, valt ons op dat ook Economy zo slecht niet is. Er is volop beenruimte, echt een heel stuk meer dan bij onze eerdere lange afstandvluchten! Alsof dat allemaal nog niet genoeg goed nieuws is, blijkt naast Mariska een Thaise jongen van onze leeftijd te zitten in plaats van een vieze oude vent alleen. Het blijft toch altijd afwachten wat voor figuren je naast je krijgt als je samen op een rij met 3 stoelen zit, maar tot nog toe mogen we steeds in onze handjes knijpen. Na de eerste gesprekken met onze nieuwe Thaise vriend, het eerste smerige voedsel (fruithapje was wel lekker), is het 12 uur middernacht geworden en gaan we maar eens proberen te slapen.......

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.