Inlopen op routeschema

Canada, Clearwater

We worden om 8 uur vanmorgen vanzelf langzaam wakker, wat betekent dat ons prinsesje de nacht weer lekker heeft doorgeslapen. Als wij langzaam opstarten wordt Escha al snel wakker en blijkt inderdaad dat ze zich gelukkig helemaal prima voelt.

De naweeën van de verkoudheid zijn nog wel steeds merkbaar, zo hoest ze onder andere nog steeds af en toe flink. Het is gelukkig geen pijnlijke hoest meer, maar omdat ze het loszittende slijm ophoest, komt er wel regelmatig wat melk mee. Maargoed, het is niet anders, we zijn al lang blij dat het alweer zoveel beter gaat en ze hebben hier in Canada ongetwijfeld ook wel ergens wasmachines.

Bij het wegrijden van de Campground staat er een hele file voor het dumpstation en de uitgang en we besluiten daarom beide rijen voorbij te rijden en lopend onze permits in te leveren. Gisteren hebben we een algemeen toegankelijk dumpstation iets verderop langs de weg gezien en we gokken er op om daar ons water bij te vullen. Dit bleek een gouden gok te zijn, want in plaats van zeker 20 minuten wachten zijn we hier direct aan de beurt.

We willen vandaag Mount Robson Provincial Park doorrijden en daar bij de west ingang overnachten. Helaas regent het veel en hard vandaag en eigenlijk voor we het weten zijn we om half 12 al halverwege het park wanneer we onderweg parkeren voor een brunch langs, uiteraard, een prachtig meer. Omdat het stevig blijft regenen besluiten we ook de andere stops over te slaan. Omdat ook de klok nog een uur achteruit gaat staan we om exact 12 uur nieuwe tijd op onze geplande overnachtingsplaats.

Morgen hebben we de route Mount Robson - Blue River - Clearwater op de planning, waarbij we in Blue River een River safari willen doen op zoek naar beren. Gezien het tijdstip gaan we echter nu alvast op pad, Blue River is namelijk slechts 1,5 uur rijden. Wanneer we in Blue River aankomen, nog altijd in de harde regen, staan we eerst een kwartier voor een spoorwegovergang waar een stilstaande goederentrein met de laatste 4 wagons onze weg verspert maar uiteindelijk wordt het wachten beloond en komen we aan bij Blue River Safari.

Navraag bij de balie leert dat de tours momenteel 2 uur duren i.p.v. de normale 1 uur en daar bovenop hoeven we niet het normale tarief van 125 Dollar p.p. te betalen, maar “slechts” 75 Dollar p.p.. De reden? Ze zien bijna geen beren, het lijkt er op dat ze allemaal al volgevreten zijn en ze laten zich maar mondjesmaat zien de laatste tijd. Dat hadden we inderdaad al gemerkt en hadden daarom alle hoop wel een beetje op deze safari gevestigd. Doordat de tours nu 2 uur duren redden we het qua tijd vanmiddag niet om allebei een tour te doen. Het zijn open propellerboten die hard over het water gaan en daarbij is het slecht weer waardoor we om de beurt wilden gaan.

Volgens o.a. Sheryl en William stelt het sowieso allemaal niet superveel voor en is het eigenlijk echt alleen leuk als je daadwerkelijk beren ziet. We zijn er dan ook snel over uit dat we de safari dan maar helemaal skippen en gewoon lekker doorrijden naar Clearwater, het oorspronkelijke eindpunt van morgen. Dit betekent dat we al 2 dagen hebben “gewonnen” ten opzichte van ons drukste routeschema. We hadden de Rockies lekker ruim gepland omdat we daar niets wilden missen en niet wisten wat Escha en het weer zouden doen Nu dat eigenlijk allemaal prima is gegaan hebben we dus lekker wat extra marge opgebouwd voor de rest van de reis.

Of we de extra dagen gebruiken om langer op Vancouver Island te verblijven, de wat langere reisdagen op de terugweg van Vancouver Island naar de Rockies in te korten of om op het einde nog wat extra dagen in de Rockies door te brengen weten we nu alleen nog niet. Het is in ieder geval wel lekker dat we voor al deze mogelijkheden nu wel de ruimte hebben. Al direct nadat we de reis naar Canada hadden geboekt, hadden we een camping voor Clearwater op het oog: Dutch Lake Resort & RV. Een relatieve kleine camping met 65 plekken, schitterend gelegen direct aan Dutch Lake. Daarnaast ligt er een restaurant op het terrein genaamd The Painted Turtle. We hebben hierover al zoveel goede reviews voorbij zien komen op diverse forums dat we hier wel moeten eten zodra we in Clearwater zouden zijn.

Er zijn gelukkig nog plekken vrij en tijdens een korte wandeling in de bossen rond het meer ontdekken we zowaar de eerste Maple Leafs van de vakantie! Toevallig hadden we het er gisteren nog over dat we hét symbool van Canada nog nergens waren tegengekomen, maar dit bos staat er zowaar helemaal vol mee. Nadat Escha haar ogen weer heeft uitgekeken is het dan eindelijk zover: The Painted Turtle! Het eten is inderdaad erg goed en wordt versterkt door het mooie uitzicht over Dutch Lake. Zodra we moeten afrekenen zijn we, ondanks het heerlijke eten, wel blij dat we vooral zelf ons eten bereiden want de prijzen hier in Canada zijn toch allemaal wat hoger dan we gewend zijn vanuit Amerika.

Terug in de camper slaapt Escha vrijwel direct, gaat Mariska ook op tijd naar bed en zit Jeroen nog een poosje alleen bij het kampvuur voordat het licht uitgaat en we alledrie uitrusten voor een volle dag Wells Gray Provincial Park morgen. Ze geven overigens morgen wel regen op met morgenochtend 90% en morgenmiddag slechts 100% neerslag kans. Hoewel we tot op heden redelijk mazzel hebben gehad met het weer ten opzichte van de voorspellingen lijkt er morgen helaas toch echt geen ontkomen aan dat we nat gaan worden. We hopen op het beste en gaan het meemaken!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat gaaf allemaal

mam pap 2018-09-23 22:20:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.