Dagje shoppen!

Thailand, Bangkok


Na een heerlijke nacht in een prima bed, gaan we vandaag een spannende dag tegemoet. Jeroen heeft aan het begin van deze vakantie een pak en overhemden laten opmeten en vandaag is de afspraak bij James Factory / James Tailor voor een fitting! Vandaag zullen we er dus achter komen of we zijn afgezet of een prachtig op maat gemaakte pak hebben geritseld voor Jeroen! De eerste uitdaging was een taxi bereid te vinden om ons naar de kleermaker te brengen... De eerste 3 wilden er überhaupt niet heen rijden en nummer 4 en 5 vroegen er belachelijk veel geld voor. Heel irritant.

We besloten met de skytrain een paar haltes te reizen richting de wijk waar James Factory gevestigd is. Dit bleek een goede zet. Daar vonden we gelukkig wel een taxi die ons -na wat onderhandelen - voor een schappelijke prijs bij de kleermaker wilde afzetten. Daar aangekomen lieten wij ons kaartje / bonnetje zien aan een verkoper. Vervolgens ging dat bonnetje over in de handen van minimaal 5 andere medewerkers en werden we begeleid richting de trap naar de eerste etage voor de eerste fitting. We kregen netjes een drankje aangeboden en iedere aanwezige medewerker (4 man) gaf ons hand. Dat voelde dus al goed! Jeroen's pak werd vervolgens door medewerker 5 gehaald en Jeroen werd verzocht zich om te kleden. Ieder kledingstuk werd individueel gecontroleerd en hier en daar aangepast om te bewerkstelligen dat het pak Jeroen perfect zou staan. Alle aanwezige medewerkers hadden ieder een apart specialisme, de een deed de broek, de ander het jasje etc. Dit beloofde dus heel wat!! Omdat het pak nog wel wat bijgeschaafd moest worden, zouden ze het pak morgen aan het eind van de dag konden afleveren in het hotel, zodat de naaisters het nog af konden maken voordat wij terug vliegen naar Nederland.

Helaas het pak dus nog niet mee, maar het zag er allemaal veelbelovend uit! Na dit uitstapje besloten we naar een grote shoppingmall te gaan in Bangkok. Hier staat Bangkok immers ook bekend om! Het werd shoppingmall MBK ; het bekende winkelcentrum!! Het is mega groot en ze verkopen echt alles. Veel namaak, souvenirs en elektronica. Maar ook meubels, kleding en sieraden. We hebben hier praktisch de rest van de dag rondgesnuffeld, maar eigenlijk niets gekocht. Beetje jammer!!
S'avonds zijn we nog naar een shoppingmall geweest vlakbij ons hotel. De winkels waren niet echt leuk/bijzonder...de mall zelf daarentegen wel! Elke etage had een wereldstad als thema, hierdoor waanden we ons even in Rome, Londen, San Francisco, Hollywood, Tokio en Istanbul. Super gaaf aangekleed! In dit winkelcentrum zitten ook heel veel eettentjes gevestigd, dus we besloten hier lekker te eten. Op de terugweg hebben we nog een lekker ijsje gegeten bij de Mcdonalds. Ze hebben hier overal een Ronald Mcdonald staan die je welkom heet in een typisch Thaise houding, blijft leuk!. Na het ijsje zetten we onze tocht voort richting het hotel.

Onderweg begon het alleen mega hard te regenen. En met mega hard...bedoelen we echt mega hard! ! Als twee verzopen katjes zochten we dekking en wachtten we lijdzaam af totdat de regen en onweersbuien zouden afnemen/ stoppen. Een vriendelijke Britse man bood ons na een tijdje aan mee te lopen zodat we konden schuilen onder zijn paraplu. Maar na 20 stappen waren we weer helemaal zeiknat geregend, zodat we wederom besloten echt even ergens bij een gebouw te schuilen. Het schuilen duurde erg lang en inmiddels waren ook de wegen flink onder gelopen. Toen het alleen nog een beetje miezerde zijn we toch maar verder gaan lopen...we waren immers toch al doorweekt! Onderweg liepen we door flinke plassen waarbij onze enkels ruim onder water stonden. Vooral Mariska had het hier zwaar mee....want nu zag ze niet waar ze haar voeten plaatsten, met het risico dat ze op een kakkerlak of nog erger een rat zou staan. We waren dan ook opgelucht toen we veilig in het hotel aan kwamen en snel onder de douche konden springen! En daarna weer in het zachte bed. Lekker slapen!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.