Dure visschotel (of toch niet??)

Thailand, lonely Beach, Koh Chang


Ondanks het feit dat het matras eigenlijk vrij slecht is en we alle spiralen hebben gevoeld, is het in ieder geval zacht en zijn we dus best tevreden. Grootste nadeel is dat we geen airco hebben en de zon best vroeg al op de bungalow staat, waardoor het al vrij vroeg heel warm is. Voordeel is wel dat we daardoor redelijk op tijd wakker zijn en zo wel iets aan onze dag hebben.

Vandaag komen Marcel en Saskia terug van Koh Kood en zij hebben gewoon weer een kamer geboekt bij Little Eden. Doordat we nu dus ergens anders zitten spreken we af op het strand, dat is nu wel het makkelijkst. Hoewel we geen tijd hebben afgesproken zien we ze precies lopen als wij de bocht omkomen vanuit een zijstraatje op weg naar het strand. Onderweg praten we bij en is Koh Kood hun een beetje tegenvallen. Eigenlijk meer hun accommodatie, het eiland zelf was wel heel erg mooi. We letten goed op want willen zelf ook nog naar Koh Kood, dus alle tips zijn welkom. Hun accommodatie kost ruim 4 keer zoveel dan een gemiddeld guesthouse hier op Koh Chang, maar was net zo basic waardoor het hun niet bood wat ze ervan verwachtten. Goed om te weten, kunnen wij op zoek naar iets anders! Op het strand betaalt Mariska het oude vrouwtje van de enkelbandjes direct het geld dat ze nog tegoed had. Het vrouwtje heeft geen idee meer waarom ze nog geld krijgt en pas na enige uitleg pakt ze het geld aan en worden de enkelbandjes nogmaals uitgebreid gezegend.

Hoewel 2x ingesmeerd met factor 30 voor krap 4 uurtjes strand zijn de schouders en nek van Jeroen opnieuw verbrand, maar dit keer gelukkig wel iets minder dan 2 dagen geleden. Bij het teruglopen naar onze accommodaties lopen we langs een visrestaurant dat erg goed staat aangeschreven in de Lonely Planet en besluiten we hier vanavond te gaan eten. Ondanks het goedkope matras, de warmte en de stank die in de bungalow hangt door de wc die niet (goed) doorgespoeld kan worden, hebben we geen zin morgen weer te verhuizen en boeken dus eerst 2 extra nachten bij als we terugkomen bij onze accommodatie. Wanneer we 2 uurtjes later opgefrist en wel bij het visrestaurantje terugkomen ligt de verse vangst van de dag uitgestald in een koeling en kunnen we kiezen wat voor lekkers we allemaal willen. Eigenlijk, wat voor lekkers Jeroen, Marcel en Saskia allemaal willen, Mariska kiest veilig voor een curry gerecht (hoewel, veilig.....). Jeroen is veruit het meest aangetrokken tot een grote schaal met daarop een hele red snapper, 7 cocquilles, een inktvis en 4 grote garnalen, wat allemaal lekker vers wordt bereid op de barbeque. Overigens krijg je er ook nog een gepofte aardappel bij, maar who cares? Helaas vindt Jeroen het voor 450 Baht te duur, een normaal gerecht is namelijk 100 tot 200 Baht. Als we de rest van de kaart hebben bekeken, bedenkt Jeroen ineens dat 450 Baht voor hier misschien wel veel is maar omgerekend slechts € 11,25 is. Niet slecht voor zo'n koningsmaal, dus mixed barbeque visschaal it is!

Als de ober de bestelling komt opnemen en Jeroen bestelt naast de schaal ook nog eens een grote fles bier (alcohol is in verhouding vrij prijzig hier), glunderen de ogen van het personeel. Marcel en Saskia hebben ook verse vis en we nemen 2 voorgerechten, dus ze hebben er een nieuwe favoriete tafel bij! Helaas duurt het currygerecht van Mariska uiteraard een stuk korter om klaar te maken dan verse vis op een barbeque, dus vlak na de voorgerechten is het alvast de beurt aan Maris om haar bordje leeg te eten. De eerste hap slaat al in als een bom en waar Mariska dacht veilig een curry gerecht te kiezen, is deze zo pittig dat cola en alcohol gewenst zijn. Desalniettemin is de curry erg lekker en met veel bluswerk gaat het bord zelfs helemaal leeg! Dan is het de beurt aan Jeroen en wordt er een grote schaal met heerlijk eten opgediend. De schaal neemt zoveel plek in dat alle overige lege borden en glazen direct moeten worden afgeruimd. Het eten ziet er zo goed uit dat zelfs Mariska het er lekker uit vindt zien.... Blijkbaar nam het eten ook alle plek in op de barbeque of krijgen big spenders voorrang want van de red Snapper en tonijn van Marcel en Saskia ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Omdat zij allebei geen viseters zijn wordt het fileren van Jeroen aandachtig gadegeslagen en als de schaal nagenoeg leeg raakt komen dan eindelijk ook de laatste 2 vissen op tafel. Marcel heeft goed opgelet en met wat extra aanwijzingen lukt het fileren vrij aardig. De tonijn daarentegen heeft een stuk meer kleine graatjes waardoor deze al snel verandert in een slagveld. Lekker is het allemaal zeer zeker en als van alle vissen nog slechts de koppen en wat graten over zijn, lopen we op weg naar de guesthouses nog langs een travel agency.

We willen namelijk heel graag een soort klim en klauterparcours doen, waarbij je op verschillende manieren (tokkelend, loopbrug, evenwichtskoord, slingerend etc.) van boomtop naar boomtop moet gaan. Dit werd ook al in Chiang Mai aangeboden maar daar vonden we het met 55 euro p.p. te duur. Hier kost het echter maar 24 euro p.p. en ze hebben voor morgenochtend 9 uur nog 4 plekken over ook! We hoeven niet lang na te denken en boeken maar direct. Dat betekent morgenochtend wel op tijd opstaan, dus we gaan maar gelijk door naar bed. Wekker is gezet op half 8 en we hebben er nog zin in ook!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.