Regelen en bijslapen in plaats van Pai

Thailand, Chiang Mai


We worden vandaag om 9 uur gewekt door het James Bond achtige alarm op de telefoon van Jeroen. We kleden ons snel aan want we moeten vandaag een minivan naar Pai regelen. Pai is hiervandaan nog ruim 4 uur rijden, dus als we daar nog enigszins iets aan de middag willen hebben moeten we opschieten. Terwijl we op de hal (beter wifi signaal dan op de kamer) uitzoeken wat ongeveer de beste overnachtingsplekken in Pai zijn, hebben we allebei eigenlijk totaal geen zin om weer 4 uur opgevouwen te zitten in een minivan over smalle slingerende bergweggetjes. Er rijdt alleen een 2e klas bus heen zonder airco, dus dat is ook geen optie. Als we wat verder zoeken op internet wordt er ook aangeraden reispilletjes in te nemen omdat de wegen alle kanten op zigzaggen en in vrij slechte staat zijn. Ondanks het feit dat we op zich allebei graag naar Pai willen, besluiten we door de reis heen en terug hier toch maar van af te zien.

En zo zitten we om half 11 allebei doodmoe op een bankje in de hal van een hotel zonder een idee wat we dan vandaag gaan doen. Omdat we ook nog terug moeten naar Bangkok om vanuit daar door te reizen naar Khao Yai National park voor een jungletocht, boeken we nog een nachtje hotel bij en zetten we vandaag in als regeldag. Na een Amerikaanse lunch (lees: dik broodje hamburger van 180gram en gefrituurde kipfingers met patat) bij Loco Elvis, waar we ook Marcel en Saskia weer tegenkomen die vanavond met de nachttrein teruggaan naar Bangkok, keren we terug naar het hotel. Mariska heeft hoofdpijn, voelt zich niet optimaal en gaat daarom even naar bed. Terwijl Mariska slaapt zoekt Jeroen nog wat dingen uit en na enkele telefoontjes en het nodige mailverkeer zijn de vliegtickets voor morgen van Chiang Mai terug naar Bangkok geboekt, hotel in Bangkok is net als de 1,5 dag durende jungle tocht + overnachtingen in Khao Yai geregeld en hebben we de eerste 3 nachten op Koh Chang ook onderdak. Onverwachts toch nog een vrij productief dagje zo!

Als dit is geregeld gaat Jeroen ook even op bed liggen om daar het reisverslag van gisteren te maken. Veel verder dan de eerste alinea komt hij helaas niet en kwart over 4 schrikken we weer wakker. Allemaal leuk zo'n rondreis, maar echt uitrusten is er nog niet bij (tot vandaag dus....). We appen Erwin en Soniek, die gisteren al voor 3 nachten hadden bijgeboekt en vandaag op excursie zijn, dat we nog een nachtje langer blijven. Al snel krijgen we een blij berichtje (tsjah, wat wil je dan??;-)) terug dat zij net terug zijn en of we dan vanavond weer iets met zijn vieren zullen gaan doen. Nadat we allevier zijn gedouched gaan we fris en fruitig naar Sunday Market. Daar aangekomen blijken alle verhalen niet overdreven! Voor zover je kunt kijken krioelen mensen (voornamelijk de Thai zelf) dwars door elkaar heen en zover het oog reikt alleen maar kraampjes. En dan te bedenken dat dit maar 1 straat is van de 4!!! Onderweg snaaien we weer van zoveel mogelijk kraampjes wat eten, waarbij Jeroen en Erwin er een sport van maken onbekende dingen te vinden en te proeven. Omdat dit niet altijd even succesvol is vallen zelfs zij al vrij snel weer terug op het vertrouwde recept van springrolls, varken en kip. Bij de talloze kraampjes kopen we dus eten, fruitshakes, een ringetje voor Maris en verder wat kleine souveniertjes voor het thuisfront.

Als we na 1,5 uur eindelijk de eerste straat door zijn geloven we het wel weer en willen we naar een leuk en gezellig restaurantje met live band. We hebben van de week in een pick up terug naar het hotel gezeten en toen werd ons door een groep jongens uit Singapore dit restaurant aangeprezen als we s'avonds gezellig wat wilden drinken. Er blijkt alleen al snel 1 klein probleem: het restaurant heet "Tiger Kingdom in Town". Net buiten de stad heb je Tiger Kingdom, toeristische attractie nummer 1, waar je kunt knuffelen en spelen met tijgers. Wanneer wij s'avonds om 9 uur tegen de wachtende taxichauffeurs zeggen dat we naar Tiger Kingdom in Town willen lachen ze ons stuk voor stuk keihard in ons gezicht uit. Welke idiote toeristen denken nu serieus dat ze om 9 uur s'avonds in het pikkedonker nog naar Tiger Kingdom kunnen?!? Probleem hier in Azië is dat de meesten helemaal geen Engels spreken, een enkeling spreekt redelijk tot goed Engels en de rest alleen de standaard toeristendingen. Met die laatste groep hebben we hier duidelijk te maken: Tiger Kingdom lukt nog, maar in Town is net een brug te ver. Na serieus een minuut of 10 rondvragen hebben we eindelijk de enkeling gevonden die wél redelijk Engels spreekt en zowaar nog weet waar het restaurant is ook!!!

Bij het restaurant is inderdaad een livebandje aan de gang en het klinkt zowaar nog goed ook. Het is vrij druk, maar weten binnen nog een tafeltje voor 4 te bemachtigen. Terwijl Jeroen de geweldige combinatie Banana sprit ice cream (op de kaart schrijven ze banana sprit, maar uitspreken doen ze dus wel goed...) met een mojito bestelt, Erwin een Tequila sunrise met ham en kaas springrolls en Mariska en Soniek allebei voor een Mai Tai met garlic bread gaan, wordt het steeds drukker in het restaurant. Na een klein kwartier, wanneer Jeroen zijn Banana sprit/split allang op heeft komt de ober zeggen dat het garlic bread helaas op is. Des te vreemder dat de tafel achter ons na nog een half uurtje toch echt gewoon garlic bread krijgt, maargoed. 2 cocktails verder willen Soniek en Mariska graag een massage of pedicure en zitten Erwin en Jeroen eigenlijk wel prima met een lekker Chang biertje (lees: bierflessen van 0,66 liter). De mannen trekken hun portemonnees (dat dan weer wel) en de vrouwen kunnen op zoek naar een massagesalon.

De eerste de beste massagesalon ziet er prima uit en de vrouwen besluiten een pedicure te nemen. Als snel mogen ze plaatsnemen in de heerlijke fauteuils en worden de voetjes gewassen. Ondertussen worden ook de kleur nagellak gekozen en al kletsend worden de voeten onder handen genomen. Al na enkele seconden wordt opgemerkt dat Soniek wel erg veel eelt op de voeten heeft..de Thaise dames lachen zo erg, dat wij er ook om moeten lachen. Daarna worden Mariska's voeten ook gekeurd door beide dames en die voetjes vonden ze (gelukkig) meevallen. Nadat de Thaise dames uitgelachen waren en Soniek en Mariska over de gene heen waren; werden onze voetjes ook nog verwend met een heerlijke scrub en olie. Na ruim anderhalf uur in de watten gelegd te zijn keerden de vrouwen met zeer zachte voetjes en mooi gelakte teentjes terug bij de mannen. Het was inmiddels al 12 uur en na de alom bekende hit "lolling, lolling, lolling in the livel" is het om half 1 de hoogste tijd naar het hotel terug te gaan.

Wanneer de rekening wordt gepresenteerd moeten we allevier even slikken: 1.800 Baht, dat is de hoogste rekening die we tot nog toe in Thailand hebben gehad en we hebben niet eens echt gegeten?!? Na een controle van de bon blijkt alles wel te kloppen en even terugrekenen helpt de boel alweer te relativeren. We hebben de hele avond cocktails en grote biertjes gedronken voor omgerekend € 10 per persoon....Hoewel je om dit bedrag in Nederland zou moeten lachen en elke week naar die tent zou teruggaan, wen je toch wel erg snel aan de Thaise prijzen en schrokken we echt even. Terug in het hotel nemen we voor de 3e keer afscheid van Erwin en Soniek, die we nu echt 100% zeker niet meer gaan tegenkomen. De wekker kan uitblijven, we vliegen morgen pas om kwart over 2, dus een uur of 11 uit bed is vroeg zat. Ook weleens lekker!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.