Van Viterbo naar Vetralla, 19 km

Italië, Vetralla

Vanmorgen prima ontbeten. Ook het hotel was goed verzorgd en dat alles voor slechts 50 euro. Omdat we vandaag weer geen dorpjes zouden tegenkomen eerst maar in Viterbo op zoek naar een supermarkt. Normaal komen we die genoeg tegen maar in deze wat grotere plaats wilde het maar niet lukken. Uiteindelijk bleek er een kleine supermarkt te zitten naast de bar waar we neergeploft waren voor een cappuccino. Dus met genoeg proviand in de rugzak liepen we om 0915 Viterbo uit. En wij niet alleen .... een hele optocht aan wandelaars, een paar bekenden, o.a. Els en Dorothee, maar ook mensen die we nog niet eerder gezien hadden. Het eerste stuk was erg bijzonder, een in tufsteen uitgehakte holle weg, prachtig om doorheen te lopen. De wanden langs de weg waren meters hoog. Vervolgens slingerde de weg door het glooiende landschap, niet te veel klimmen en dalen. De zon scheen en met 23 graden was het aan de warme kant. Er was tijd genoeg om rustig aan te doen en we maakten regelmatig een praatje met andere wandelaars. Kortom een prima wandeldag. In Vetralla hielden we een korte stop om wat te drinken. Ons B&B ligt in een wijk 3 kilometer verder. Ook Els en Dorothee stoppen bij de bar en we hebben nog even gezellig zitten kletsen. Zij houden morgen een rustdag dus zien we ze waarschijnlijk niet meer. De afgelopen 5 weken zijn wij hen regelmatig tegengekomen. Dat is ook het beeld vanaf het moment dat we in Pavia op de via Francigena kwamen. Regelmatig dezelfde wandelaars tegenkomen die of naar Lucca, Siena of Rome lopen. Verder kijken we steeds vaker terug op wat we allemaal hebben meegemaakt. Zaterdag komen we aan in Rome en dat moment komt steeds dichterbij 😀😩. Dat geeft hele dubbele gevoelens ...
Maar eerst nog "even" de laatste 4 etappes goed uitlopen. Zojuist alvast de overnachtingen geboekt, meestal doen we dat maar 1 of 2 dagen vooruit maar nu zijn we zeker van de planning !

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ongelofelijk, nog 4 etappes. Of ......??

Ruud 2017-10-03 19:40:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.