Van Kordel naar Trier , 22 km

Duitsland, Trier

Met het bereiken van Trier vandaag sluiten we de Eifelsteig af. Een mijlpaal op onze reis naar Rome, zo voelt het in ieder geval. We hebben er nu ook meer dan 500 km op zitten en dat klinkt al behoorlijk, zoiets als van Rotterdam naar Parijs ....
Morgen een wel verdiende rustdag , tijd om de P.V. weer eens grondig te doen, de kleren echt goed te wassen etc. En natuurlijk de voeten en andere spieren wat rust te gunnen. Alhoewel, Trier blijkt een mooie stad dus dat wordt veel lopen en slenteren morgen ....
We hebben een appartement midden in het centrum, de altstadt met zelfs een patio en tuin. En de zon scheen toen we vanaf de de westkant via een brug Trier binnenliepen. Maar de gehele dag heeft het eigenlijk geregend , dus liepen we met regenbroek en jas aan. Geen enkele andere wandelaar tegengekomen, alleen deze twee gekke Hollanders gaan met dit weer lopen πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Ook veel klimmen en voor ons gevoel weinig dalen, zelfs tot vlak voor Trier. En toen er ook nog een flinke hoosbui losbarste werden we nog even flink chagrijnig. Maar zie , het klaarde op en met echte zonnestralen wandelde we Trier binnen.
Terugkijkend is de Eifelsteig een schitterende wandelroute, heel veel bos, flinke klimmen, vergezichten en slaperige dorpjes. De afstanden per etappe zijn behoorlijk maar wel te doen voor de wat getrainde wandelaar. Overnachtingen meestal geen probleem als je een paar dagen vooruit boekt. Alleen is er een kaalslag gaande onder winkels en horeca in de dorpen en dat hadden we niet verwacht. Tevens hebben ze vaak ruhetag waardoor ze maar een paar dagen per week open zijn, en natuurlijk niet wanneer wij er langs kwamen 😩😩.
De voeten en andere spieren raken duidelijk gewend aan het dagelijks lopen, toch slaat op het einde van elke wandeldag de vermoeidheid wel toe. Logisch, maar het herstel is snel en na een douche en schone kleren gaat het vaak weer prima. Blaren hebben we al weken niet meer, het insmeren met gehwohl helpt blijkbaar 😜😜. De spullen die we bij ons hebben doen het prima, de schoenen/zolen beginnen wel te slijten maar tot konstanz aan de Bodensee moeten ze zeker meekunnen. Dan zitten we op de 1000 km πŸ˜„.
We genieten nog steeds elke dag van wat we zien en tegenkomen, de mensen zijn allemaal erg aardig en behulpzaam. Het beeld wat er in Nederland vaak opgeroepen wordt van Duitsers, met name bij voetbal EK of WK's, klopt niet. Het zijn erg aardige vrolijke en zeer behulpzame mensen. En veel beleefder naar elkaar dan wij in Nederland !!!
Alleen de hoofdkussens zijn een ramp , daar kunnen we maar niet aan wennen 😳😳
Zo, morgen heerlijk Trier bekijken, al moeten we wel wennen aan de drukte van een stad !

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd met deze mijlpaal, te gek. Ik ben blij dat jullie ook zelf af en toe op de fotoΒ΄s staan, want ik zou denken dat er niks van je overblijft met zulke inspanningen... Al eens tussendoor op een weegschaal gestaan? Is dat de Moezel op de plaatjes? In ieder geval schitterend. Geniet er van! Hier nu tijd voor MIJN hobby: een wijntje in het clubhuis, cheerio!

Annelies 2017-07-13 21:18:55

Top! Trier gehaald! Nou, geniet er idd maat even van. Neem een biertje van me! Gelukkig mogen we 1 vooroordeel van de Duitsers houden: wat hebben ze toch Waar-de-loze hoofdkussens!!

Ruud 2017-07-14 00:33:35

Fijn, mannen, dat jullie de eerste het eerste deel zo goed doorgekomen zijn. Hoe zit het met de kilo's na al dat ijs en die torten? Wat is dat voor grot met die trap? Veel plezier op deel 2!

Frank 2017-07-15 21:46:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.