Van Passo della Cisa naar Pontremoli - 20 km

Italië, Pontremoli

Na de onweersbui van gisterenavond zaten we vanmorgen in de laaghangende bewolking. Wel de korte broek aan, maar voor de zekerheid ook de regenjas. Vanaf de Ostello is het nog twee km lopen naar de pas. Deze ligt op 1.050 meter. Bij de pas staat een heel mooi kerkje en er is een bar. We kunnen de verleiding niet weerstaan en gaan naar binnen voor een cappuccino en een stuk notentaart. Binnen zit ook de fietser die we voorbij hebben zien gaan. Het blijkt een Australiër te zijn die vanuit Canterbury is vertrokken. Aanvankelijk als wandelaar, maar vanwege het dramatisch gebrek aan winkels en overnachtingsmogelijkheden heeft hij een fiets gekocht, waardoor hij grotere afstanden kan overbruggen. Hij was zeer te spreken over de Franse fiets en dus heeft hij zijn weg vervolgd als fietser. Terwijl we van onze cappuccino genieten, zien we de Zwitsers voorbij komen met hun hond. Ze steken het hoofd om de deur en we horen in het Engels, dat wanneer we bij elke bar stoppen, we er nooit komen 😂😂. De Australiër heeft met twee Canadese fietsers gesproken en hij verwacht dat ze nog langs moeten komen. Juist als hij alweer weg is, zien we twee fietsers aankomen. Ik vraag of ze uit Canada komen, maar nee, het blijken Duitsers te zijn, die hun tocht vanuit Lugano begonnen zijn. We konden haar geruststellen met de mededeling, dat het naar Pontremoli alleen maar bergafwaarts gaat. Als we weer op pad gaan, breekt de zon door en verdwijnt de laaghangende bewolking. Even later worden we ingehaald door het Engelse stel die we vóór Fidenza al ontmoet hebben ( zij lopen van Lausanne naar Luca en hun bagage wordt van hotel naar hotel gebracht, dus zonder rugzak van betekenis kunnen zij veel sneller lopen dan wij). Vandaag lopen wij helemaal langs de weg (SS62). Dat scheelt een heleboel klim en daal werk op de bospaden. Zonder al het klimmen en dalen is het toch nog een heel stuk. We gaan van 1.050 naar 250 meter, dus ook over de weg moeten we flink dalen, maar dat gaat wat geleidelijker. Omdat we gisteren op de pas geen internet hadden, konden we vanmorgen onderweg pas onze accommodatie in het enige hotel in Pontremoli boeken. Toen wij daar aankwamen, bleek onze boeking niet vastgelegd en waren er ook geen tweepersoonskamers meer beschikbaar. Het hotel gaf booking.com de schuld en gaf als enige optie twee éénpersoonskamers die bij elkaar € 55 duurder waren. Hier waren wij dus niet zo blij mee. De eigenaar was inmiddels met booking.com in gesprek en na enige druk van booking.com hebben ze een oplossing gezocht en hebben wij alsnog een kamer 😀. Vanavond maar op tijd naar bed want het officiële traject van morgen is ruim 32 km lang, al kunnen we het hier en daar wel een paar km's inkorten 😥.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wel, is heel de wereld aan het lopen en fietsen in Italie?????

Ruud 2017-09-08 23:23:53

Wat leuk, jullie lopen over Lucca/Pisa! Inmiddels isde minderheid van Nederland die niet aan het wandelen is naar Rome aan het werk van 9 to 5, het regent hier cats and dogs, het is 15 graden. Dit voor het geval je naar Nederland zou verlangen! #jaloersikgeefhetgewoontoe 😄

Ruuf 2017-09-08 23:29:25

Leuk, dat sociaal kontakt met andere wandelaars en fietsers! Sterkte morgen!

Joyce 2017-09-09 14:34:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.