Van Monschau naar Einruhr - 23 km

Duitsland, Simmerath

Kwa weer een prachtige wandeldag. Wel één van de zwaardere trajecten van de Eifelsteig. Ruim 830 meter steigen en 900 meter dalen. Vanuit Monschau al gelijk een stevige klim. Prachtige uitzichten, enfin kijk maar naar de foto's. Op een gegeven moment de stokken gaan gebruiken (dank Ellen 😀) en dat is vooral met het dalen goed voor de knietjes. Onderweg maar één gelegenheid om een kopje koffie te gebruiken, dus diverse bankjes benut om de in Monschau gekochte broodjes soldaat te maken. Het plaatsje waar we overnachten ligt aan een groot meer (Ruhrsee), maar is zo klein dat er geen winkel is. Morgen moeten we bij de plaatselijke snackbar de broodjes voor de lunch halen. Het hotel waar we slapen wordt gerund door ras echte Limburgers, dus het is wel makkelijk dat we gewoon Nederlands kunnen praten, hoewel we zeker geen moeite hebben met het Duits. Vervelend is, dat ik vandaag alweer gebeten ben door een aantal dazen 😩. Ik reageer daar nog al op en krijg behoorlijke bulten. Wordt 's nachts zelfs wakker van de jeuk. Hans heeft daar geen last van, maar ze gaan steeds aan zijn benen voorbij. Er zijn in dit gebied al veel toeristen. Ik heb ook nooit geweten dat de Eifel zo mooi is. Morgen lopen we als het goed is Rheinland Pfalz in. Dat zal zeker zo mooi zijn. Slaap lekker 😴.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooie route hebben jullie uitgestippeld!

Ruud 2017-06-29 21:06:43

Prachtig hoor!!! Wat zie je toch veel als je loopt!! Wat zijn dazen? Ik vraag me af of we die hier in Canada ook hebben?? Veel plezier morgen!

Joyce King 2017-06-30 06:07:25

ik lees mee

leo 2017-06-30 16:20:48

Hai mannen, Ik zag gelijk de stokken. Ik kijk nl altijd eerst naar de foto's en lees pas daarna jullie verslag. Mooie omgeving maar jammer van die dazen. Hebben ze daar niks tegen ( extra hoge dosering deet). Vaak hebben ze wel iets bij de plaatselijke apotheek is mijn ervaring. Of een uitzuigstift, zuig je het gif mee uit. Werkt bij heel goed. Je kunt ook tandpasta op de beet smeren. Helpt ook tegen de jeuk. Nou genoeg medische tips. Nog steeds geen spijt, anders komen juliie gewoon lekker terug.😉😉

Ellen 2017-06-30 19:51:47

Bij een beet van een daas moet je oppaseen voor een bacteriëleinfectie. Ontsmetten is wel handig. Met azijn. Of jullie witte ontsmettingsflesje. Heb ik altijd geleerd.

Ell 2017-06-30 19:57:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.