Van Siena naar Buonconvento, 29 km

Italië, Buonconvento

Vanmorgen om 08:00 uur ons appartement in Siena verlaten voor het lange traject van 29 km naar Buonconvento. Op dit tijdstip is Siena een oase van rust. De busladingen met toeristen zijn nog niet binnen. De straten zijn leeg en het piazza del Campo ligt er verlaten bij. Nu kunnen we even zien hoe de stad er werkelijk uitziet. We lopen de oude stad uit en wanen ons weer even de enige wandelaars te zijn. Er is wat ochtend nevel en dat geeft het landschap iets mistieks. Het eerste deel van de tocht gaat over een mooi landweggetje Siena uit. Persoonlijk vindt ik dit deel van Toscane niet zo mooi. De heuvels zijn kaal en strekken zich uit zo ver het oog rijkt. Ook de route is op een gegeven moment niet zo interessant, omdat we geruime tijd door een industrieterrein lopen. Wat wel een aangename verrassing is, is dat we tegen een barretje aanlopen waar we een lekkere kop koffie kunnen drinken. Op dat terras zitten al vier wandelaars die we nog niet eerder hebben gezien. Zo te horen zijn het Duitstalige mensen. Als we al aan de koffie zitten komen ook de Amerikanen het terras op. Zij hebben dit traject in tweeën gesplitst en Hans had al eerder met één van hen, hun route bekeken. De volgende trajecten die zij gaan lopen, zijn ook telkens wat kleiner, dus wij verwachten hen niet meer tegen te komen. Na de koffie gaat het weer over eindeloze wegen en paden door de kale heuvels. De eindeloze paden doen me aan de Po-vlakte denken, alleen moeten we hier klimmen en dalen. Wel is het weer ons gunstig gestemd. De temperatuur is goed, maar er is wat bewolking. Er is nagenoeg geen beschutting en bij heldere zonneschijn is het waarschijnlijk onbarmhartig warm. De officiële route van de Via Francigena gaat vandaag van Siena naar Ponte d'Arbia. Omdat er in Ponte d'Arbia geen andere overnachtingsmogelijkheden zijn dan een pelgrimshostel en wij (lees: ik) daar liever niet naar toe gaan, hebben wij ervoor gekozen door te lopen naar Buonconvento, waar we een hotel konden boeken. Dat betekent, dat we 4 km ( een uur) verder moeten lopen en dus op die 29 km uitkomen. Langs de weg naar Buonconvento lopen is geen optie in verband met de drukte, dus de Via Francigena gevolgd. Consequentie is wel dat we over de hoogste heuvel in de buurt heen moesten. Dus als toetje nog behoorlijk geklommen en gedaald. Daarbij begon het nog een beetje te motregenen, dus het feest was compleet. Al met al nog geboft, want er was later op de dag regen voorspeld en wat gevallen is, mag eigenlijk geen naam hebben. Het hotel heeft elders in de stad ook een restaurant en daar hebben we zojuist voor een heel redelijk prijs ontzettend lekker gegeten 😀.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wow, zo gaat-ie goed, zo gaat-ie beter, alweer 29 kilometer! Kan je de Paus al zien? Zijn jullie schoenen steeds op tijd droog na een regenbui?

Annelies 2017-09-24 21:51:17

Hoor ik wat klagen over wandelen in Toscana? Denk er om! Anders ruilen we de laatste 2 weken hoor! 😜

Ruud 2017-09-24 23:33:40

Dat lege Piaza dei Campo!!! 😲😲😲

Ruud 2017-09-24 23:34:47

Ik las ook duidelijk wat gemopper in dit verhaal. Jullie weten toch wel dat het vandaag maandag is, weekend voorbij, file, koffie uit de automaat, en in de avond geen lekker restaurant. Hier is nog iemand die anders wel wil ruilen. 👍

ELL 2017-09-25 21:28:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.