Van Waldachtal naar Freudenstadt - 15 km

Duitsland, Freudenstadt

Het hotel Waldachtal waar we geslapen hebben, was bijzonder groot en ook wel druk. Gisterenavond kon niet volgens de kaart gegeten worden, maar was er een buffet waar we met smaak aan deelgenomen hebben. Na het ontbijt, hoe kan het ook anders, weer op stap gegaan, naar Freudenstadt dit keer. Zoals we gisteren al geschreven hebben een korte etappe van 15 km, maar wel een hele mooie. Aanvankelijk mooie paden door het bos. Licht glooiend, dus heerlijk lopen. We hebben de zon pal in de rug en hij brandt behoorlijk. De dorpjes waar we doorheen komen, hebben volgens de kaart geen horeca, maar als we het bos uitkomen, lopen we zo tegen een supermarkt aan. De koffie smaakt er heerlijk, maar we zitten zowat tussen de auto's op de parkeerplaats ๐Ÿ˜‚. Vanaf hier is het nog ruim 9 km en een paar heuvels verder zien we onze eindbestemming al liggen. Alles bij elkaar drie heuvels genomen voordat we bij Freudenstadt aankomen. Het is weer een wat grotere stad en voor we bij het centrum komen, moeten we bijna 3 km langs een industrieterrein lopen. En dat is best een eind in de zon. Maar als we er zijn, wacht ons bij een groot Italiaans ijscafé een coupe vruchtenijs die zijn weerga niet kent. Het echte Italiaanse ijs is natuurlijk altijd lekker, maar we hebben voor de komende dagen ook wel genoeg fruit op. Het marktplein waar we zitten, blijkt de grootste te zijn van heel Duitsland en is ook wel indrukwekkend. We slapen dit keer in een familiehotel net buit het centrum en zojuist tijdens het eten in een restaurant in het centrum een heel leuk gesprek gehad met een wat ouder Duits echtpaar over het wandelen en de Ostweg. Ze vertelden, dat we morgen of één van de volgende dagen op een hoogvlakte lopen waar we, als het heel helder weer is, de Alpen al kunnen zien liggen. We zijn zeer benieuwd..

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Dag mannen, Weinig km, wel een ijscoupe.๐Ÿง Ik lees naast het wandelen jullie culinaire geneugten.๐ŸŸ๐Ÿ—๐Ÿค๐ŸŒฎ๐Ÿบ๐Ÿค๐Ÿ•๐Ÿœ๐Ÿ”๐Ÿฝ๐Ÿทโ˜•๏ธ๐Ÿฐ Hoeveel kilo zijn jullie al aangekomen?

Frank 2017-07-29 22:08:26

Enne.... hoe zit / ligt het tegenwoordig met de kussens? Ik lees geen gepiep meer ??? ๐Ÿ™„๐Ÿ˜ท๐Ÿ˜

Annelies 2017-07-29 22:21:57

Overleven = kalorien verzamelen๐Ÿง!๐Ÿ˜„. Nog even en de Alpen zijn in zicht! Doorzetters!

Ruud 2017-07-29 22:23:05

Zouden het de Alpen wel zijn of bedoelen ze Nepal? Begreep gisteren dat de navigatie niet 100% betrouwbaar is ๐Ÿ˜ž

Annelies 2017-07-29 22:56:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.