Van Neupotz naar Weingarten -21 km

Duitsland, Weingarten (Baden)

Na een fikse onweersbui gisterenavond begint de dag lekker fris. Hoewel het bedrijf wegens vakantie gesloten is, zijn er toch een paar kamers verhuurd en na ons ontbijt gaan we redelijk uitgerust weer op pad. De vraag wat zullen we vandaag eens doen, hoeven we niet te stellen 😜. Net als gisteren moeten we weer 21 km wegwerken. Dit keer naar Weingarten. De route is vlak en met een stevige wind in de rug is het bijzonder aangenaam lopen. We bevinden ons vlak boven Karlsruhe en we merken dat het gebied dichter bevolkt is, dan dat we tot dusver gewend waren. Na een goed uur staan we aan de oever van de Rijn bij het plaatsje Leimersheim waar een pont ons naar de overkant brengt. De pont is een beetje vergelijkbaar met de pont bij Schoonhoven. We verbazen ons hoe snel de Rijn hier stroomt. Aan de overkant is het een drukte van belang, daar staat een horecatent die blijkbaar intrek is bij motorrijders. De koffie smaakt er in ieder geval goed. Vanaf hier nog ruim 16 km door dorpjes en nog een stuk door het bos. We kruisen de A5 en zien al heel veel Nederlandse auto's voorbij komen richting het zuiden. Ook genieten we nog even van het vlakke terrein, want als we Weingarten zien liggen, doemen gelijk daarachter de heuvels alweer op. Vanaf morgen is het weer klimmen geblazen. Het hotel waar we vannacht slapen ziet er prachtig uit (zie foto). Nu maar weer even rusten.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Zo weer 21.km dichter bij Rome. Al moet je daar nu nog niet zijn. Bloedheet en een chronisch water te kort. Mijn broer heeft Santiago bereikt. Hij gaat langzaam weer richting Nederland. Gelukkig zijn jullie daar nog lang niet aan toe. Hier vandaag 🌦En morgen weer een nieuwe werkweek. Misschien weten jullie nog wat dat is.... Om half zeven op, eten , de auto in en .........

Ellen 2017-07-23 21:24:18

Op naar het Schwarzwald! PS wij hebben een D-tour in de Povlakte genomen vanwege file. Nou en zou je zeggen? Wel we reden toen een tientsl kilometer voor Bologna een pad dat het Fransiscus pad heet. Nemen jullie dat ook? Mensenlief, wat een eind! En veel over asfalt en langscheurend verkeer. Met de auto is de po vlakte al een eind, laat staan lopend. Maar goed, zo ver is het nog niet. Geniet van jullie tocht!

Ruud 2017-07-24 00:40:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.