Van Altopascio naar San Miniato Alto, 24 km

Italië, San Miniato

Na een goede nacht in een matig hotel, ontbijt was een cappuccino en een brioche, vertrokken we al om 0745. Het voelde ook redelijk fris maar de zon kwam snel door en het was de gehele dag goed wandelweer, uiteindelijk 23 graden. De route ging afwisselend door dorpjes en flinke bossen. Tijdens onze koffiestop zagen we 5 andere wandelaars, later op de dag nog zeker 5 andere. Het traject tussen Lucca en Siena is zeer populair om te wandelen en in 1 week te doen. Vandaar de voor ons ongekende hoeveelheid wandelaars. Alhoewel , 10 is natuurlijk nog niks. Omdat de route vandaag 29 km zou zijn hebben we af en toe een stukje eigen route gedaan om het wat in te korten. En dat is weer aardig gelukt 😀. Het laatste stuk was nog even flink omhoog, want San Miniato Alto ligt op een heuveltop van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het Toscaanse land. En daar lopen we de komende week heerlijk doorheen, vrijdag zijn we in Siena als het goed is. Vanaf Siena is het nog maar 2 weken naar Rome. Het komt nu wel snel dichterbij ..... en dat geeft een heel dubbel gevoel.
We proberen de ostello's nu wat te vermijden als het kan. Omdat het nu drukker is met wandelaars is de kans groot dat we daar met 4, 6 of 8 anderen op 1 kamer moeten slapen. Dat komt de nachtrust niet ten goede, ook het aantal douches en toiletten is vaak beperkt. En omdat we het budget ervoor hebben kiezen we dan voor een hotel, B&B, appartement of wat we ook maar kunnen vinden/krijgen. Misschien zijn we ook gewoon te oud voor een slaapzaal ....
Even heel wat anders, wat ons opvalt is dat er heel veel afval langs de wegen ligt, hele vuilniszakken worden gewoon langs de weg of in het bos gedumpt. Ook staan er veel huizen en fabriekshallen leeg die gewoon in allerlei stadia van verval zijn. Zonde want er zitten potentiële juweeltjes tussen.
Morgen gaat het naar Gambassi terme, 23 km door het Toscaanse heuvelland. Het beloofd weer een mooie wandeldag te worden. We hebben er nog steeds heel veel zin in 😀

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Poteniële juweeltjes? Volgend avontuur een italiaans-klus-avontuur?? 😬 Genieten nog maar! Knap dat jullie tot hier al zijn gekomen 😘 Trots!

Gwenny 2017-09-17 23:13:49

Ah, naar het schittetende Sienna. Nog drie weken? Ik zou zeggen doorlopen naar Jeruzalem 😜

Ruud 2017-09-17 23:45:31

Hopenlijk komen jullie door San Gimignano?

Ruud 2017-09-17 23:47:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.